• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

BoekenBalie is nu B Corp!

Een grote stap naar een betere wereld.

Je leest het goed! BoekenBalie heeft nu de B Corp status. Het betekent dat we ons nog meer inzetten voor duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en transparantie. Benieuwd wat dat allemaal inhoudt? Lees dan snel verder!

Een B Corp?

Een B Corp is een keurmerk voor bedrijven die goed doen. Ze zorgen voor mens en planeet. En dat is niet zomaar een praatje. Nee, ze moeten dat echt laten zien. Een onafhankelijke organisatie kijkt streng toe. Dus als je ziet dat een bedrijf een B Corp is, dan weet je: dat zit wel snor. Bij BoekenBalie zijn we trots op onze nieuwe certificering. Maar we zien het niet alleen als een schouderklopje. Het is ook onze drijfveer om nog beter te worden. Wij geloven dat bedrijven de wereld mooier kunnen maken. En die taak nemen we serieus.

Een heel avontuur

We hadden een doel: niet alleen tweedehands boeken verkopen, maar ook goed doen. We begonnen onze B Corp-reis enkele jaren geleden. We hebben flink gesleuteld aan ons bedrijfsmodel voor meer duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Een nieuw leven 

Bij BoekenBalie houden we van boeken. En we houden ervan om ze een tweede kans te geven. Minder nieuwe boeken maken? Ja, graag! Per jaar geven we heel veel boeken een nieuw leven. Dat zijn heel veel boeken waarvoor geen productie-emissies zijn uitgestoten. Goed voor het milieu, toch? We zijn er best trots op. Doe je mee?

Een mooie mix 

Bij BoekenBalie zijn we geen muurbloempjes. We zeggen het je recht voor je raap: we zijn sterk in diversiteit. Een kwart van ons team bestaat uit mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat deze mix ons sterker maakt.

Verpakkingswijsheid 

Wij kijken verder dan alleen de kaft - onze verpakkingen zijn natuurlijk ook duurzaam. Wist je dat we maar 5% lucht inpakken? Dat scheelt karton én transportruimte. Goed voor de natuur. Zie je, groen doen is niet zo moeilijk.

"Als je ziet dat een bedrijf een B Corp is, dan weet je: dat zit wel snor."

- Esmee Pronk

Niet stil staan

Het zegt niet alleen 'goed gedaan', maar het zegt ook 'aan de bak'. We zitten nu in de club van bedrijven die de wereld beter maken. En dat is te gek. We leren van anderen. We doen meer goed. En we laten zien wat we doen. Zo weet iedereen waar 'ie aan toe is. We houden de positieve impact van wat we doen in de gaten. Het B Corp-certificaat helpt ons om onze groene doelen niet uit het oog te verliezen. Dus niet alleen denken aan nu, maar ook aan later. Voor ons bedrijf. Voor de wereld.

Onze klanten

Onze kanten zien we als medereizigers. Kopen bij BoekenBalie is geen gewone aankoop, dat is een statement. Je steunt de circulaire economie, je helpt sociale initiatieven. En die tweedehands boeken? Dat is een mooie manier om de wereld een beetje beter te maken. Dus, ga je met ons mee op deze B Corp-reis? We houden je op de hoogte via onze blog en sociale media, over onze stappen en onze impact. Blijf bij ons, volg onze reis.

Religieuze spiritualiteit

Voor velen is spiritualiteit geweven door de stof van religie, een dans geleid door het goddelijke. Of je nu inspiratie vindt in de christelijke traditie, jezelf verdiept in het boeddhisme, of de rijke texturen van het Hindoeïsme verkent, spiritualiteit en religie bieden een kosmisch kompas voor onze menselijke reis. Het gaat om meer dan geloof; het gaat om een levendige connectie met het mysterie van het bestaan.Bekijk al onze boeken over religie.

De sterren fluisteren jouw verhaal

Astrologie is een eeuwenoude kunst die zich richt op het onderzoeken van de invloed van hemellichamen op het menselijk leven. Zo hebben de planeten en sterren op het moment van onze geboorte invloed op onze persoonlijkheid, emoties, relaties en toekomst. Elke planeet in ons zonnestelsel wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen en een astroloog kan deze eigenschappen interpreteren om inzicht te krijgen in iemands karakter en levensweg.