• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

B Corp: dit merken onze collega’s ervan

B Corp zijn is niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor onze werknemers.

Hoera! Wij zijn B Corp. En dat merkt iedereen die bij ons werkt meteen. Hoe? Lees maar even mee.

Maar eerst: wat is B Corp ook alweer?

B Corps zijn bedrijven die, naast winst maken, bijdragen aan een duurzame en inclusieve economie. Om het certificaat te halen, wordt je bedrijf grondig gecheckt. Je krijgt punten voor activiteiten waarmee je positieve impact maakt. Dit zijn activiteiten op het gebied van milieu, maar ook op het gebied van mensen, onder wie dus ook je werknemers. Als je minstens 80 punten in totaal haalt, krijg je het certificaat. BoekenBalie is B Corp geworden met 116.6 punten. Op werknemer-vlak sleepten we punten binnen met de volgende acties:

Dichterbij brengen 

Een deel van onze collega’s heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is bijvoorbeeld omdat ze een geestelijke of fysieke beperking hebben, of omdat ze de taal niet spreken. Het zoeken van werk kan dan soms lastiger zijn. Gek eigenlijk, want wij zijn superblij met ze. Ze helpen ons enorm. En wij helpen hen. Want we geven taallessen aan collega’s die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen.

Handig handboek 

Onze medewerkers zijn ons alles. Daarom maken we het ze graag naar hun zin. Er werd al het een en ander gedaan, maar tijdens het B Corp proces maakten we het officieel door een duidelijk medewerkershandboek in elkaar te zetten. Hierin vind je bijvoorbeeld de trainingsmogelijkheden, maar ook hoe het werkt als je net bij ons komt werken en wat je kan verwachten van de gesprekken met je manager. Zo bespreken we bijvoorbeeld ieder kwartaal je ambities, ook als die buiten BoekenBalie liggen (vooruit, moet kunnen).

Allemaal anders 

Diversiteit van mensen binnen ons bedrijf vinden wij belangrijk. En B Corp vindt dat ook. We scoorden goed op genderdiversiteit.

B Corp zijn we allemaal 

Zonder onze geweldige werknemers waren we nooit B Corp geworden. Daarom is B Corp van ons allemaal. Om iedereen op de hoogte te brengen en te inspireren, kreeg iedere werknemer tijdens de lancering een tasje vol producten van andere B Corps. Daarnaast maakten we een overzichtelijke poster waarop begrijpelijk wordt uitgelegd wat B Corp voor ons betekent.

"Zonder onze geweldige werknemers waren we nooit B Corp geworden. Daarom is B Corp van ons allemaal."


Het B Corp certificaat is zeker niet het laatste hoofdstuk in onze duurzaamheidsreis. Eerder het eerste. Want samen met al onze medewerkers blijven we zoeken naar nog meer manieren van verduurzaming. Zo willen we bijvoorbeeld nog kijken naar hoe we de vitaliteit van onze werknemers kunnen ondersteunen. Door bijvoorbeeld sport aan te bieden, of stoppen-met-roken-campagnes, of gezonde lunches. Genoeg te doen dus nog. Maar voor nu: proost op B Corp en onze werknemers!

Lekker groen doen

Groen tuinieren? Zero waste? Mode die de aarde spaart? We hebben het allemaal. Boeken barstensvol verhalen, handige tips en inspiratie. Duurzaam leven is makkelijker dan je denkt. Kleine veranderingen, groot verschil. Lees, geniet, en leef groen!

Een goed team

Leidinggeven is meer dan sturen. Je wilt dat je team zich goed voelt en graag werkt. Elk teamlid is anders en dat kan een uitdaging zijn. Lees maar 'Omringd door idioten' van Thomas Erikson. We denken vaak dat extraverte mensen de beste leiders zijn. Maar in 'Introvert leiderschap' zegt Karolien Koolhof dat introverte leiders vaak een goed overzicht hebben en analytisch sterk zijn. En er is veel meer over geschreven!