• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Eerlijke kansen voor iedereen

Natasja vertelt.

Natasja coacht bij BoekenBalie mensen die net even dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Lees Natasja's verhaal.

Mens en planeet

Duurzaamheid? Bij BoekenBalie is dat een belangrijk woord. Natasja, onze eigen jobcoach en interne begeleider, geeft daar een gezicht aan. Ze zorgt ervoor dat mensen die niet zo makkelijk aan een baan komen, een eerlijke kans krijgen. Ze heeft veel ervaring in de detailhandel en ook een beetje in de horeca. Beiden plekken waar je veel soorten mensen ontmoet en ook gelijk leert hoe met ze om te gaan. Hier heeft ze nu veel profijt van, vertelt ze.

Helpen groeien, simpel gezegd

Natasja is er voor de medewerkers die vaak over het hoofd worden gezien. Ze leert hen de kneepjes van het vak. Zoals punctualiteit (op tijd komen in de ochtend) en verantwoordelijkheid. Ze zullen er meestal zo'n drie jaar zijn, om werkervaring op te doen en ook om knopen door te hakken op persoonlijk vlak. Voor Natasja is geduld de sleutel, sommige mensen hebben gewoon wat extra tijd nodig om te bloeien.

Tim Versnel op visite 

Onlangs is Tim Versnel (Wethouder Werk & Inkomen in Rotterdam) bij BoekenBalie langs geweest. Natasja en Nicolette hebben hem rondgeleid langs de lange boekenkasten van BoekenBalie. De gemeente Rotterdam heeft BoekenBalie geprezen als een betrouwbare werkgever. Ook Machteld Schagen (directeur Rotterdam Inclusief), Egbert-Jan Arnold (projectleider keten LKS), en accountmanager Debby van Oosten-Polak (Werkgevers Service Rijnmond) waren hierbij. Met Debby heeft Natasja geregeld contact.

Een fijne sfeer op de werkvloer 

Bij BoekenBalie voel je je thuis. Natasja zorgt voor een fijne sfeer. Elk lid heeft de kans om z'n eigen verhaal te schrijven. Ze werkt samen met coaches van Pameijer en de Gemeente Rotterdam. Ze leren samen en helpen elkaar. Veranderingen zijn soms lastig, maar Natasja biedt altijd hulp.

Fijn voor het milieu 

We zijn groen. En we bedoelen dan niet alleen maar het verkopen van gebruikte boeken. We kopen slim in, we logistieken slim en dat is fijn voor het milieu. Ook de mensen die bij BoekenBalie werken zijn een groot deel van onze duurzaamheidsstrategie. Natasja en de rest van ons team voelen zich hier goed. We geven boeken een tweede ronde, en dat maakt de wereld een beetje beter.

"Voor Natasja is geduld de sleutel, sommige mensen hebben gewoon wat extra tijd nodig om te bloeien."

- Natasja

Toekomst vol groei

Natasja's verhaal is een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid meer is dan alleen groen doen. Het gaat ook over mensen. Eerlijke kansen en een fijne werkplek, zijn net zo belangrijk als bewust inkopen en minder CO2. Bij BoekenBalie gaan deze dingen samen. Natasja ziet mensen groeien in hun werk. "Ze willen leren en bijdragen," zegt ze. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelen zich. Zo bereiden ze zich voor op een nieuwe carrièrestap. Dit maakt haar werk als jobcoach waardevol en betekenisvol. Natasja en BoekenBalie - dat is een match. Met haar warme persoonlijkheid en toewijding is Natasja een perfect voorbeeld van hoe BoekenBalie duurzaamheid en mensenwerk samenbrengt. Ze zet zich elke dag in voor een betere wereld. Voor de mensen en de planeet. BoekenBalie? Een fijne werkplek met oog voor duurzaamheid en groei. Niks meer, niks minder.

Een goed team

Leidinggeven is meer dan sturen. Je wilt dat je team zich goed voelt en graag werkt. Elk teamlid is anders en dat kan een uitdaging zijn. Lees maar 'Omringd door idioten' van Thomas Erikson. We denken vaak dat extraverte mensen de beste leiders zijn. Maar in 'Introvert leiderschap' zegt Karolien Koolhof dat introverte leiders vaak een goed overzicht hebben en analytisch sterk zijn. En er is veel meer over geschreven!

Lekker groen doen

Groen tuinieren? Zero waste? Mode die de aarde spaart? We hebben het allemaal. Boeken barstensvol verhalen, handige tips en inspiratie. Duurzaam leven is makkelijker dan je denkt. Kleine veranderingen, groot verschil. Lees, geniet, en leef groen!