• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Trees for All & BoekenBalie

Hebben nog 'ns 743 bomen erbij geplant.

Hoe jouw oude boeken kunnen zorgen voor nieuwe bomen, samen met Trees for All.

Boeken openen werelden

Bij BoekenBalie, geven we boeken een tweede kans en planten we bomen. Jouw gedoneerde boeken helpen ons om de wereld een beetje groener te maken. Anders gezegd, jouw boeken geven ons de kans om iets kleins terug te doen voor de aarde. Wat wil je nog meer?

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel. Doneer je boeken aan BoekenBalie , en een deel van de opbrengst gaat naar het planten van bomen via Trees for All. Je maakt ruimte in je boekenkast, en draagt bij aan een groenere wereld. BoekenBalie houdt bij hoeveel boeken er worden gedoneerd en wat de impact is. Dus blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs. Hier laten we weten hoeveel bomen Trees for All al heeft geplant.

Hoe staat het er nu dan voor? 

Dus wat is het resultaat? Eind vorig jaar doneerde BoekenBalie €1.155 aan Trees for All, goed voor 231 bomen. Dit kwam tot stand door de donatie van maar liefst 11.537 boeken. Sindsdien is er nog eens €3.730 opgehaald met gedoneerde boeken, waarmee 743 nieuwe bomen geplant kunnen worden!

Bij BoekenBalie zie je precies wat de impact is. Voor elke donatie wordt bijgehouden hoeveel boeken er zijn gedoneerd en hoeveel bomen dit oplevert. Zo zie je ook hoe jouw bijdrage een verschil maakt. En het mooie is: het hoeft natuurlijk niet bij één keer te blijven. Je kunt doneren wanneer je wilt en zo blijven bijdragen aan het vergroenen van de planeet.

"Jouw gedoneerde boeken helpen ons om de wereld een beetje groener te maken."

- Esmee Pronk

Over Trees for Al

Ruim 25 jaar zet Trees for All zich in voor bomen, overal. Zowel hier in Nederland als over de grens. Ze planten ze, ze zorgen voor ze en ze laten mensen zien hoe belangrijk ze zijn. Ze zijn een stichting - CBF-erkend en ANBI-beoordeeld. Het CBF checkt of ze hun zaken op orde hebben. Dus je kunt er zeker van zijn dat jouw donatie goed terechtkomt. We kunnen niet zonder bomen. Bomen zijn belangrijk voor onze planeet. Ze bieden schaduw en zuurstof, zijn essentieel voor het behoud van biodiversiteit en spelen een cruciale rol in de watercyclus. Door bomen te planten, zoals Trees for All doet, kunnen we de negatieve effecten van ontbossing en klimaatverandering tegengaan.

Samen met Trees for All

Het partnerschap tussen BoekenBalie en Trees for All laat zien hoe kleine acties een grote impact kunnen hebben. Elk boek dat een nieuw leven krijgt, draagt bij aan een schonere, groenere wereld. En met elke nieuwe boekendonatie groeit niet alleen de leesvreugde, maar ook de bijdrage aan onze planeet. Wil je bijdragen aan dit mooie initiatief? Doneer dan je oude boeken aan BoekenBalie en help mee om nog meer bomen te planten! Samen bouwen we aan een duurzamere wereld, boek voor boek, boom voor boom.

Lekker groen doen

Groen tuinieren? Zero waste? Mode die de aarde spaart? We hebben het allemaal. Boeken barstensvol verhalen, handige tips en inspiratie. Duurzaam leven is makkelijker dan je denkt. Kleine veranderingen, groot verschil. Lees, geniet, en leef groen!

Leuke doeboeken

Bij BoekenBalie hebben we een stapel knutsel- en spelletjesboeken voor je. Perfect om lekker creatief te zijn. Kleuren, puzzelen, leren, het kan allemaal. Onze favorieten? "Epic Band-it!", "Het grote anti-verveelboek", en een "slijmboek" met meer dan 30 recepten. Ze boosten de fantasie en de motoriek van je kinderen. Tweedehands hobbyboeken die zowel leuk als leerzaam zijn, dus.