• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Internationale dag van de Biodiversiteit

Vier alle mooie levende organismen op aarde.

Op zoek naar tweedehands boeken? Bekijk ons assortiment!

De Internationale Dag van de Biodiversiteit is een dag waarop we ons bewust worden van de waarde van biodiversiteit voor ons welzijn en onze planeet. Elk jaar op 22 mei vieren we deze dag om de rijke diversiteit van het leven op aarde te erkennen en te waarderen. 
Biodiversiteit omvat alle levende organismen op aarde en biedt ons voedsel, medicijnen, grondstoffen en diensten, zoals bestuiving en waterzuivering. Helaas wordt de biodiversiteit van onze planeet bedreigd door menselijke activiteiten, zoals ontbossing, klimaatverandering en vervuiling. 
Elk jaar sterven duizenden soorten uit en dreigt de biodiversiteit van onze planeet verder af te nemen. Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd om het bewustzijn over biodiversiteit te vergroten en mensen te mobiliseren om actie te ondernemen. Het is cruciaal dat we actie ondernemen om de biodiversiteit van onze planeet te beschermen en te behouden. Door ons bewust te worden van de waarde van biodiversiteit en actie te ondernemen, kunnen we een duurzame toekomst creëren voor ons allemaal.

Tweedehands boeken over de Internationale Dag van de Biodiversiteit

Wij bij BoekenBalie zijn trots om een selectie tweedehands boeken aan te bieden die gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid en het beschermen van onze planeet. In het bijzonder hebben we een aantal boeken samengesteld die gericht zijn op de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Deze dag, die elk jaar op 22 mei wordt gevierd, herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om de rijke biodiversiteit van onze planeet te beschermen en te behouden.

Bewustzijn creëren

Het is onze missie om bewustzijn te creëren over de noodzaak om onze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. We geloven dat boeken een krachtig middel zijn om deze boodschap over te brengen. Daarom hebben we een selectie samengesteld van boeken die u helpen begrijpen waarom biodiversiteit belangrijk is, hoe u deze kunt beschermen en wat de gevolgen zijn van verlies van biodiversiteit.

Bescherming van het milieu

De boeken in onze collectie zijn geschreven door experts op het gebied van biodiversiteit, natuurbehoud en milieu. Ze zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en wil bijdragen aan de bescherming van onze planeet. Of u nu een student, een natuurliefhebber of een milieudeskundige bent, onze collectie biedt voor elk wat wils.

Onderwerpen en titels

Onze collectie bevat boeken over een breed scala aan onderwerpen, waaronder ecologie, landgebruik, klimaatverandering, duurzame landbouw, beschermde gebieden en nog veel meer. Een paar van onze favorieten zijn:

Duurzaamheid is belangrijk voor ons

BoekenBalie is toegewijd aan het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Door tweedehands boeken te verkopen, geven we deze boeken een tweede leven en verminderen we de hoeveelheid afval die anders zou worden geproduceerd. We zijn er trots op dat we ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Biodiversiteit van onze planeet

Ben je geïnteresseerd in het beschermen van de biodiversiteit van onze planeet en wil je meer weten over de gevolgen van verlies van biodiversiteit, dan is onze collectie tweedehands boeken over Biodiversiteit iets voor u. Onze selectie biedt een scala aan onderwerpen die geschikt zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het behoud van de planeet. Of u nu een student, een wetenschapper of een natuurliefhebber bent, onze collectie heeft voor elk wat wils. Bekijk onze selectie van tweedehands boeken over de Internationale Dag van de Biodiversiteit op onze website. Met de aankoop van een tweedehands boek draagt u bij aan een duurzamere toekomst en steunt u onze missie om bewustzijn te creëren over de noodzaak om onze planeet te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

De waarde van biodiversiteit

De Internationale Dag van de Biodiversiteit werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties om het bewustzijn te vergroten over de waarde van biodiversiteit voor ons welzijn en onze levensstijl. Elk jaar wordt deze dag op 22 mei gevierd, met als doel om mensen over de hele wereld te mobiliseren om actie te ondernemen om de rijke biodiversiteit van onze planeet te beschermen en te behouden.

Het behoud van onze planeet

Biodiversiteit is van essentieel belang voor het welzijn van de mens en het behoud van onze planeet. Het omvat alle levende organismen op aarde, van planten en dieren tot microben en schimmels. Biodiversiteit biedt ons voedsel, medicijnen, grondstoffen en diensten, zoals bestuiving, waterzuivering en koolstofopslag. Bovendien ondersteunt biodiversiteit onze economieën en creëert het werkgelegenheid in sectoren zoals landbouw, visserij en toerisme. Helaas wordt de biodiversiteit van onze planeet bedreigd door menselijke activiteiten, zoals ontbossing, klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. Elk jaar sterven duizenden soorten uit en dreigt de biodiversiteit van onze planeet verder af te nemen. Het is dus van cruciaal belang dat we actie ondernemen om de biodiversiteit van onze planeet te beschermen en te behouden. Dit kan onder meer worden bereikt door duurzame landbouw en visserij te bevorderen, beschermde gebieden op te zetten en te beheren, en het gebruik van duurzame hulpbronnen te stimuleren. Op de Internationale Dag van de Biodiversiteit worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd om het bewustzijn over biodiversiteit te vergroten en mensen te mobiliseren om actie te ondernemen. Van lezingen en workshops tot plant- en zaaidagen, er zijn veel manieren om deel te nemen en bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit van onze planeet.

Bijdragen aan het behoud van onze planeet

Door tweedehands boeken over Biodiversiteit te lezen, draagt u bij aan het vergroten van het bewustzijn over biodiversiteit en leert u hoe u kunt bijdragen aan het behoud van onze planeet. BoekenBalie is trots om een selectie tweedehands boeken aan te bieden die gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid en het beschermen van onze planeet, inclusief boeken over de Internationale Dag van de Biodiversiteit. We hopen dat onze collectie u inspireert om actie te ondernemen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Boeken verkopen?

Heb je thuis veel boeken staan die je weg zou willen doen? Je kunt ze verkopen of doneren aan BoekenBalie.