• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 40 euro of 4 boeken
  • Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
  • 9.1/10 Op bol.com
  • Klantenservice bereikbaar van 09:00 to 17:00

Veelgestelde vragen over het kopen van tweedehands boeken

Koop je voor het eerst een tweedehands boek bij Boekenbalie? Dan begrijpen we dat je wat vragen hebt. We doen ons best om zoveel mogelijk van je vragen hier te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel +31 (0)851302932


Bezorging & Levertijd
In het weekend zijn wij gesloten, en om deze reden wordt je bestelling op maandag door ons verzonden. Je ontvangt in de regel één werkdag na verzending je bestelling. Dus meestal wordt een bestelling die vrijdag na 15 uur gedaan op maandag verstuurd en op dinsdag bezorgd.
Op werkdagen na 15:00 uur besteld, betekent dat we bestellingen die na 15:00 uur worden gedaan pas de volgende dag verwerken. Je ontvangt je bestelling dan meestal een dag later. Bestellingen op vrijdag na 15:00 uur geplaatst worden meestal dinsdag geleverd.
Helaas is er een vertraging ontstaan in de zending. Onze excuses hiervoor. Jouw bestelling is naar je onderweg en zal zo snel mogelijk geleverd worden. Als jouw pakket een week na verzending nog niet bezorgd is, neem dan opnieuw contact op.

Kwaliteit Tweedehands boeken
Een tweedehands boek dat 'als nieuw' wordt omschreven is in zeer goede staat waar eventuele lichte gebruikssporen aanwezig kunnen zijn en mogelijke verkleuring van de bladzijden door de leeftijd van het boek.
Bij een boek dat 'goed' is kan er op verschillende manieren iets mee aan de hand zijn, zoals leesvouwen in de rug, ezelsoren, vlekjes, verkleuring, deukjes, krasjes of lichte slijtage. Ook kan er een boodschap of stempel voorin of achterin staan (dit staat altijd bij het commentaar vermeld).
Een goed boek mag niet veel of verschillende beschadigingen bevatten, als dit wel het geval is, dan wordt het gekwalificeerd als 'redelijk'. Ook boeken die gemarkeerd zijn op enkele pagina's of met potlood onderstreept valt onder de kwalificatie redelijk.
De aangeboden boeken zijn altijd leesbaar en compleet. Als er iets ontbreekt bij een boek wordt dit altijd extra vermeld in de opmerkingen die bij het boek staan. Let op, al onze boeken krijgen een kwalificatie mee, let op voornoemde beschrijvingen.
De kwaliteit van Boekenbalie is dat wij alle boeken met de hand controleren. Zo wordt de eerste selectie gemaakt. De goede boeken worden vervolgens allemaal schoongemaakt en ontdaan van zoveel mogelijk gebruikerssporen. Zo heb je in veel gevallen een tweedehands boek dat bijna niet van nieuw te onderscheiden is.

Wij kunnen helaas niet vooraf zeggen of de toegangscode tot de e-learing module van het boek werkt.  Wanneer wij zelf de code testen zullen wij deze moeten gebruiken waardoor de code automatisch onbruikbaar wordt. Wij vragen aan onze klanten die boeken aan ons verkopen alleen de boeken met een werkende e-learning toegangscode op te sturen en wij vertrouwen erop dat dit verzoek wordt nageleefd. Mocht de code overhoop niet werken, dan kun je het boek gratis terug sturen.
Bij alle advertenties en in de webshop van Boekenbalie staat dat het om een tweedehands boek gaat. Door hierop te klikken ga je ermee akkoord dat je een tweedehands boek bestelt. Bij het besteloverzicht staat dit nogmaals en wanneer je op bestellen klikt heb je de keuze gemaakt voor een tweedehands boek. Je kunt altijd binnen 30 dagen aan ons retourneren als je niet tevreden bent. Dit kun je volledig regelen via je account. Na verwerking van je retourzending storten wij het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug.
Het spijt ons te vernemen dat het boek  niet naar wens is. Wij beoordelen dagelijks ongeveer 1000 boeken handmatig en vermelden de kwaliteit bij ons aanbod. Helaas kunnen we iets over het hoofd zien. Neem contact op met de klantenservice zodat we het kunnen oplossen.
Vervelend om te vernemen dat het door jou bestelde boek niet naar wens is. Wij hebben helaas beperkte ruimte in de advertenties om de mankementen van het tweedehands boek te omschrijven waardoor wij genoodzaakt zijn enkel de meest opvallende mankementen aan je kenbaar te maken. Onze excuses hiervoor. Het is altijd mogelijk om binnen 30 dagen na aankoop het boek te retourneren. Na verwerking van de retourzending storten wij het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug op je rekening.
Vervelend om te vernemen dat je de prijs van het boek  te hoog vindt. De prijs van een boek wordt echter bepaald door een centraal systeem waar meerdere organisaties bij zijn aangesloten. De prijsbepaling is mede afhankelijk van de staat van het boek, welke druk het boek heeft, het thema van het boek, of het boek überhaupt nog gedrukt wordt en hoe de vraag en het aanbod is. Wij, Boekenbalie, hebben totaal geen hand in deze prijsstelling en kunnen dan ook niet over de prijs onderhandelen. Onze excuses hiervoor.
Boekenbalie is de grootste inkoper en verkoper van tweedehands boeken in Nederland en België. Klanten die hun boeken aan ons verkopen zijn enthousiast over het gemak. Met behulp van de app (die je kunt downloaden in appstore en playstore) scan je eenvoudig de boeken die je wilt verkopen. Je krijgt direct een bod per boek. Ben je klaar met scannen dan kun je al je boeken gratis naar ons opsturen.
Wanneer wij alle boeken handmatig gecontroleerd hebben en de kwaliteitsconditie bepaald hebben. verkopen we deze boeken via diverse kanalen waaronder onze eigen website, bol.com, marktplaats en boekwinkeltjes. De klanten die daar een boek van ons kopen zijn enthousiast over de kwaliteit van de boeken en de snelheid waarmee we leveren. Voor 15u besteld is vandaag nog verzonden.
Op bol.com worden we al jaren gewaardeerd met 9.0 of hoger.

Betaling
Onze retourvoorwaarden komen er op neer dat je rustig over je aankoop mag nadenken. Als je boek niet compleet is of niet is wat je er van verwachtte, kan je het boek binnen 30 dagen gratis terugsturen. Wij betalen het hele aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van het teruggestuurde boek terug. Lees ons hele retour beleid op https://boekenbalie.nl/Klantenservice/Retourbeleid/

Op jouw verzoek kunnen we een BTW specificatie e-mailen. Bel of mail met onze klantenservice. Wij kopen onze boeken in bij particulieren. Over onze inkoop betalen wij geen BTW. De factuur bevat voor bedrijven geen BTW die teruggevraagd of verrekend kan worden.

Retourneren
Vervelend om te vernemen dat je een onjuist boek hebt ontvangen. Onze excuses voor het ongemak. Wij kunnen je alsnog het juiste boek toesturen. Wanneer je contact opneemt met de klantenservice ontvang je van hun een retourlabel waarmee je het foutieve boek gratis kunt retourneren.