• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
 • Verzendkosten €3,75 - gratis vanaf 40 euro of 4 boeken
 • Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
 • Klantenservice bereikbaar van 09:00 to 17:00

Managementboeken

Management en leiderschap zijn twee termen die vaak door elkaar worden gehaald. Dit hoeft meestal niet voor verwarring te zorgen omdat het elkaar ook overlapt, maar er zijn toch wat verschillen die leuk zijn om te weten (zeker als je zelf een van de twee, of allebei tegelijk bent). Sommige leiders zijn geen geboren managers en andersom. Voor een goedlopend bedrijf zijn ze allebei essentieel. Een manager kan bijvoorbeeld de teamleden ondersteunen tijdens de dagelijkse werkzaamheden en ervoor zorgen dat ze het beste uit zichzelf halen. Een leider is er meer om het grotere geheel te delen met de teamleden en ze te betrekken bij de visie van het bedrijf. Op deze pagina hebben we daarom een collectie van managementboeken gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie boeken over ‘leidinggeven’ kijk dan even hier.😉

Managementboeken

De beste managementboeken

Er zijn vele managementboeken beschikbaar die bedrijfsleiders en professionals helpen om effectiever te leiden en beter te presteren. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de beste managementboeken die zowel praktische als theoretische kennis bieden:  

 1.  "De startup-methode" van Eric Ries  
 2. "Good to Great" van Jim Collins
 3.  "De Zeven Eigenschappen Van Effectief Leiderschap" van Stephen Covey  
 4. "Drive" van Daniel H. Pink  
 5. "De 5 frustraties van teamwork" van Patrick Lencioni  
 6. "The One Minute Manager" van Kenneth Blanchard 
 7. "Wie heeft mijn kaas gepikt?" van Spencer Johnson  
 8. "Getting things done" van David Allen  
 9. "De kunst van het oorlog voeren" van Sun-Tzu  
 10. "Weg met alle regels" van Marcus Buckingham
Of je nu op zoek bent naar praktische tips voor het leiden van een bedrijf, of je wilt begrijpen hoe mensen gemotiveerd raken, er is een managementboek dat bij je past. Dus waar wacht je nog op? Verken de wereld van managementboeken en ontdek jouw nieuwe favoriete boek vandaag nog!

Onze favorieten verandermanagement boeken

Verandermanagement is een belangrijk aspect van elke organisatie, maar het kan ook uitdagend zijn. Gelukkig zijn er veel boeken beschikbaar die ons kunnen helpen bij het begrijpen en toepassen van verandermanagement in onze organisaties. Hieronder staan enkele van de beste verandermanagement boeken die je kunt lezen om je kennis te vergroten en jezelf te verbeteren als veranderaar:

 1. "Het hart van de verandering" door John P. Kotter - dit boek legt de acht stappen uit die nodig zijn om veranderingen te initiëren en te leiden. 
 2. "De Knop Om: veranderen als verandering moeilijk is" door Chip Heath en Dan Heath - dit boek biedt inzicht in hoe veranderingen aangepakt kunnen worden en hoe mensen en organisaties effectief kunnen veranderen. 
 3. "De lean startup, hoe voortdurend innoveren tot een succesvolle business leidt"  door Eric Ries - dit boek legt uit hoe start-ups veranderingen kunnen initiëren en implementeren door het toepassen van lean principes. 
 4. "Drive: de verrassende waarheid over wat ons motiveert" door Daniel H. Pink - dit boek gaat in op wat mensen drijft en hoe dit gebruikt kan worden om veranderingen te bevorderen. 
 5. "Wie heeft mijn kaas gepikt?" door Spencer Johnson - dit boek is een simpel en leerzaam verhaal over hoe mensen kunnen omgaan met veranderingen in hun persoonlijke en professionele leven. 

Door het lezen van deze boeken kun je een beter begrip krijgen van verandermanagement en hoe je veranderingen effectief kunt initiëren en leiden. Hierdoor word je een beter veranderaar en kun je de organisatie helpen veranderingen door te voeren die leiden tot succes.