• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Lekker romantisch

Romantische boeken zijn immens populair. Misschien niet altijd even realistisch, maar heerlijk om bij te ontspannen. 

Romantische boeken

Romantische boeken zijn er in allerlei soorten: je kiest voor een liefdesverhaal tussen een man en een vrouw, maar kunt ook voor een stel van hetzelfde geslacht kiezen. Hoewel veel romantische verhalen vanuit een vrouwelijk perspectief geschreven worden, zijn er ook boeken geschreven vanuit het perspectief van de man. Liefdesverhalen zijn perfect om in weg te dromen en je dagelijkse zorgen even te vergeten.

Wat is een romantisch boek?

Romantische boeken, ook wel liefdesromans genoemd, zijn boeken die voornamelijk draaien om een romantische relatie tussen twee hoofdpersonen. Romantische boeken worden vooral door vrouwen gelezen en er zijn allerlei soorten liefdesromans verkrijgbaar. Een historische liefdesroman speelt zich voor de Tweede Wereldoorlog af en gaat bijvoorbeeld over liefdesrelaties in families van adel uit de negentiende eeuw.

Uiteraard zijn er ook liefdesromans die in de huidige tijd spelen of romantische verhalen die tegelijkertijd een thriller zijn. Een ander genre binnen de categorie romantiek is de erotische liefdesroman. De meeste liefdesromans draaien om relaties tussen mannen en vrouwen, maar er zijn ook romantische boeken over de liefdesrelatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.

Voorbeelden van romantische boeken

Een van de bekendste romantische boeken uit de literatuurgeschiedenis is Trots en vooroordeel van Jane Austen. Ook haar boek Gevoel en verstand is een klassieker. De klassiekers stammen uit de negentiende eeuw. Lees je liever iets moderns? Dan kies je bijvoorbeeld voor Het Rosie project of Het Rosie resultaat van Graeme Simsion. Ook romantische boeken van Jojo Moyes, zoals Voor jou, zijn de laatste jaren populair. In de categorie erotische liefdesromans zijn de boeken uit de Vijftig Tinten-serie van E.L James echte bestsellers.

Romantische boeken die tegelijkertijd een thriller zijn

Houd je naast wegdromen in een liefdesroman ook van een beetje spanning? Dan is een romantische thriller echt iets voor jou. In deze categorie zijn de boeken van Lucinda Riley enorm populair. Kies bijvoorbeeld voor De geheimen van de kostschool of De liefdesbrief. Andere opties zijn Nachtwerk of Erfenis van Nora Roberts, een andere populaire auteur in dit genre. De romantische thrillers zijn een combinatie van spanning of misdaad en een liefdesverhaal tussen de personages.

Tweedehands romantische boeken bij Boekenbalie

Op zoek naar een aantal romantische boeken om mee op vakantie te nemen? Of lekker weg zwijmelen in een liefdesverhaal voor je gaat slapen? Bij Boekenbalie vind je tweedehands liefdesromans. Zo geef je een boek een tweede leven en bespaar je ook nog eens geld.