• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Avonturenroman

Wek de onverschrokken verkenningsgeest in je tot leven

Ontdek nieuwe werelden in avonturenromans

Avonturenroman

Wil je kennis maken met een nieuwe wereld en helemaal opgaan in de avonturen van het hoofdpersonage? Dan is een avonturenroman het juiste genre voor jou. Avonturenromans zijn spannend en meeslepend. Bij Boekenbalie vindt je allerlei tweedehands avonturenromans: van de klassiekers tot avonturenromans in een science fiction setting of juist met een vleugje misdaad. Bestel een tweedehands avonturenroman om je even in een andere wereld te wanen en mee te leven met de avonturen van de held of heldin waar het boek om draait.

De kenmerken van een avonturenroman

Een tweedehands avonturenroman zit, zoals de naam al doet vermoeden, vol avonturen. De hoofdpersonages van het boek zijn vaak helden of heldinnen die voor grote uitdagingen komen te staan en allerlei avonturen meemaken.

In de meeste avonturenromans gaat het hoofdpersonage op reis, bijvoorbeeld naar een ver land of in een fantasiewereld. Onderweg zijn er vele obstakels, staat het leven van het hoofdpersonage vaak op het spel en keert de held of heldin terug naar huis na het overwinnen van alle moeilijkheden. Avonturenromans zijn spannend en zorgen ervoor dat je van het begin tot het einde door wilt blijven lezen.

De verschillende soorten tweedehands avonturenromans

De tweedehands avonturenroman is een literair genre dat met name halverwege de negentiende eeuw populair werd. Literatuur werd toegankelijk voor de meeste mensen en avonturenromans werden steeds populairder. De klassieke avonturenroman van toen heeft zich door de jaren heen ontwikkeld en er zijn allerlei varianten ontstaan.

Zo worden avonturenromans die zich voornamelijk op zee afspelen maritieme verhalen genoemd. De klassieke avonturenroman Robinson Crusoe van Daniel Defoe heeft zelfs een heel nieuw genre in het leven geroepen: de robinsonade. In dit genre staat sociale isolering centraal en de verhalen spelen zich vaak af op een afgelegen eiland.

Bekende auteurs van avonturenromans

Op de plank met tweedehands avonturenromans vind je een combinatie van klassiekers en moderne avonturenromans. Voorbeelden van klassiekers van bekende auteurs zijn: “De reis om de wereld in tachtig dagen” van Jules Verne, Gullivers reizen van Jonathan Swift en Moby Dick van Herman Melville.

Een bekende schrijver van moderne avonturenromans is Jonas Jonasson. Hij schreef onder andere “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” en “De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje”. Andere bekende auteurs die recentelijk avonturenromans schreven zijn Téa Obreht en C Pam Zhang.

Avonturenromans bij Boekenbalie

Bij Boekenbalie vind je een ruim assortiment aan tweedehands avonturenromans. Waan je in de wereld van de klassieke avonturenromans, lees een western vol avonturen of kies voor een verhaal in een futuristische setting. Boekenbalie geeft boeken een tweede leven en bezorgt je een hoop voordelig leesplezier.