• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
 • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Tweedehands boeken verkopen.

Heb je thuis boeken die je al gelezen hebt en niet langer wilt bewaren? Dan kun je je tweedehands boeken verkopen bij BoekenBalie. Verdien wat extra geld aan studieboeken die je niet langer nodig hebt, kinderboeken waar je kinderen te oud voor zijn geworden of romans die je niet nog een tweede keer wilt lezen. Door je tweedehands boeken te verkopen bij BoekenBalie geef je de boeken een tweede leven en verdien je hier wat geld aan. BoekenBalie koopt boeken op en verkoopt deze door. Of je nou één boek of tientallen boeken wilt verkopen, je bent aan het juiste adres bij BoekenBalie.

Zo werkt het.

Gemakkelijk & snel.
Doorgeven is beter dan wegdoen.

Zoek je boekenkast uit en kijk welke je wil verkopen.

Downloaden en inscannen is easy.

Op de achterkant van je boek scan je de streepjescode.

Wij doen een bod op je boeken.

Je ziet direct wat wij voor je boek over hebben.

Geef je boeken af bij een pakketpunt.

Dan hoef je alleen nog je pakket gratis af te geven.

Download
de app.

Kosteloos je boeken verkopen via onze app.

Download hier de app en start direct met de verkoop van je boeken.

We maken gebruik van een app die je kunt gebruiken om je tweedehands boeken te verkopen. Je kunt de app downloaden op je smartphone, zowel op een Android als Apple toestel, en je kunt de app in je internetbrowser gebruiken. Op je mobiele telefoon maak je gebruik van de barcode scanner, wat ideaal is wanneer je een grotere hoeveelheid boeken wilt verkopen. Je scant de ISBN codes van de boeken en ziet direct het bod van BoekenBalie in de app. Je beslist of je wilt verkopen (of niet) en kunt de boeken gratis laten opsturen wanneer je genoeg boeken in je lijst hebt.

De voordelen van online je boeken verkopen

Waarom zou je de moeite nemen om boeken aan te bieden bij BoekenBalie wanneer je ze ook bij de kringloopwinkel af kunt geven? Door je tweedehands boeken te verkopen, kun je wat extra geld verdienen. Zeker wanneer je meerdere boeken verkoopt, kan dat een mooi bedrag opleveren, waar je nieuwe boeken van kunt kopen of iets anders leuks mee kunt doen. Je zorgt ervoor dat boeken een tweede leven krijgen en via onze app is het super snel geregeld. Bij BoekenBalie weet je direct na het scannen van de ISBN code wat je voor een boek krijgt en je voorkomt zo tijdrovende onderhandelingen met potentiële kopers.

Wil je meer info over de verkoop van je boeken? Onze klantenservice zit voor je klaar. Wanneer je interesse hebt in het verkopen van boeken, maar nog vragen hebt over de procedure, kun je terecht bij onze klantenservice. We helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen over het tweedehands boeken verkopen.

Wat levert de verkoop van je boeken je eigenlijk op?

Supersnel je boeken verkopen. Zonder gedoe.

Kies hier onder of je wil beginnen op de website, handig als je alleen een pc hebt en het geen probleem vindt om te typen. Je kunt natuurlijk ook de app op je telefoon of tablet downloaden en de handige ingebouwde barcode scanner gebruiken.

Wat levert de verkoop van je boeken je eigenlijk op?

Een stapel boeken verkopen levert al snel € 25,- op. Per boek betalen we gemiddeld € 2,-. Als boeken opkoper kopen we gemiddeld 25% van de boeken die je wilt weg doen in. Van non-fictie boeken accepteren we het meest en kunnen we je over het algemeen het meeste bieden. We ontvangen regelmatig een stapel met dozen van klanten die al hun boeken verkopen aan ons. Tweedehands boeken verkopen uit een nalatenschap of verhuizing levert zo al snel meer dan € 200,- op. Met de BoekenBalie-app zelf je tweedehands boeken verkopen heeft als voordeel dat je het in je eigen tempo kunt doen en rustig kunt kijken welke boeken je eigenlijk wel of niet weg wilt doen. Boeken die we niet kopen kun je naar een kringloopwinkel of leeszaal in de buurt brengen.

Laat je boeken anders ophalen.

BoekenBalie werkt in Rotterdam samen met Byewaste voor het inzamelen en verkopen van tweedehands boeken. Byewaste is een duurzame startup die zich bezighoudt met afvalbestrijding op lokaal niveau. Door het gratis aan huis ophalen van de spullen die mensen niet meer gebruiken, voorkomt het bedrijf dat kostbare materialen verloren gaan tussen het restafval. Op deze manier biedt Byewaste hun gebruikers een eenvoudige oplossing voor een opgeruimd huis en een schonere planeet.

De service is momenteel beschikbaar in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Capelle a/d IJssel.

Veelgestelde vragen


Boeken Verkopen
Je boeken hoeven echt niet perfect te zijn. We houden juist wel van een beetje karakter. Maar sommige boeken kopen we niet in. Dat zijn de volgende: 

Non-books: 
 • Spelletjes 
 • CD's 
 • DVD's 
Beschadigde boeken: 
 • Brand- of rookschade 
 • Flinke schade of slijtage aan de binding 
 • Oude bibliotheek exemplaren 
 • Loszittende, ontbrekende of gescheurde pagina's 
 • Sterke geur (zoals bijvoorbeeld sigarettengeur) 
 • Water-, vocht-, of schimmel schade 
 • Werkboeken (geldt dus niet voor tekstboeken) waarin is geschreven (gedeeltelijk of volledig ingevuld met pen of potlood) 
 • CD’s of DVD’s, die horen bij een boek, met barsten, diepe krassen of vervormingen 
 • Grote beschadigingen 
 • Grote vlekken 
Boeken die incompleet zijn: 
 • Toegangscode ontbreekt/is gebruikt 
 • Alle delen, indien het een serie onder 1 ISBN is 
 • Ontbreken van de stofomslag of bijbehorende CD/DVD 
Boeken met onderstrepingen, markeringen of waarin geschreven is, kopen we niet als: 
 • Grove taal bijgeschreven is 
 • Gedrukte tekst niet meer leesbaar is 
 • Foto's en plaatjes zijn ingekleurd 
 • Meer dan 20% van de pagina's is bewerkt met potlood, pen of marker 
Check bovenstaande lijstje even goed voordat je boeken naar ons opstuurt. Ieder boek dat bij ons binnenkomt, wordt door ons kwaliteitsteam onder de loep genomen. Mochten zij een van de bovenstaande dingen in een boek tegenkomen, dan ontvang je het bedrag van dat boek niet en we sturen het boek niet naar je terug. Daar wordt niemand blij van. Ook wij zouden dat erg vervelend voor je vinden. Twijfel je over een boek? Stuur ons een berichtje. Dan kijken we even met je mee.
Zodra je boeken bij ons binnen en gecheckt zijn, storten we het geld op je rekening. Je hoeft dus niet te wachten totdat je boeken door ons verkocht zijn. Dat komt wel goed. Houd er wel rekening mee dat het checken even kan duren. We krijgen per week zo’n 20.000 boeken binnen. Gelukkig zijn onze medewerkers echte aanpakkers. Over het algemeen checken ze binnen twee weken die van jou.
Je kan twee boeken per titel aan ons verkopen. Wil je stiekem proberen steeds opnieuw hetzelfde boek aan ons te verkopen om er meer kwijt te kunnen? We waarderen je doorzettingsvermogen, maar we kunnen vast verklappen dat dat niet werkt.
Op dit moment kun je alleen vanuit Nederland en België boeken verkopen met de BoekenBalie app.
Onze missie is om zo veel mogelijk boeken een tweede, derde, vierde of misschien zelfs zesentwintigste leven te geven. Daarbij willen we een zo goed mogelijke prijs bieden in de webshop. Maar natuurlijk moeten we ook ons bedrijf draaiende houden. We vervoeren de boeken van mensen thuis naar ons toe, checken ze handmatig, en verpakken ze weer met liefde zodra ze gekocht zijn. Daar zit natuurlijk wat werk in, en die kosten moeten we dekken. Verder hebben we uitgaven zoals pandhuur, salarissen van ons personeel, en de kosten om onze boeken op plekken zoals Marktplaats aan te bieden. Als laatste houden we een klein deel van het verkoopbedrag als winst, want we blijven graag een groeiend bedrijf. Rekening houdend met dit alles, berekent ons algoritme elke dag opnieuw de prijzen.
Wij houden van boeken met een verhaal. Als je naam in het boek staat, vinden we dat juist wel wat hebben. We laten die persoonlijke touch graag staan. Mocht je zelf liever anoniem blijven, plak dan kleine witte adresstickers over je naam heen. Let op dat je geen stuk van de pagina afknipt, want dat zien we als beschadiging.
Het liefst zouden we alle boeken van de wereld doorgeven, maar ons magazijn is daarvoor nét wat te klein (scheelt niet veel hoor). We nemen zo’n 1 op de 4 boeken aan. Welke? Daar kom je gelijk achter wanneer je de streepjescodes van je boeken scant met de BoekenBalie app.
Hoewel we het liefst ieder boek doorgeven, is een streepjescode of ISBN voor ons systeem echt nodig. Zonder dat herkent onze app je boek niet.
Dat kan zeker. De prijzen gelden voor nieuwe boeken, tweedehands boeken, derdehands boeken, vierdehands boeken, vijfdehands boeken, zesdehands boeken… eigenlijk gewoon voor alle boeken.
Met de BoekenBalie app verkoop je ook boeken die in andere talen zijn geschreven. We moeten wel eerlijk toegeven dat we deze minder vaak inkopen dan Nederlandstalige boeken. Wil je weten of we jouw anderstalige boeken kunnen inkopen? Scan ze dan even met de app en je ziet het gelijk.
Een boek dat een beetje geleefd heeft, daar houden we wel van. Er zijn echter een paar dingen die we zien als beschadiging waardoor we het boek niet van je kopen. Hieronder vallen boeken waarbij: 
 • Meer dan 20% van de pagina's is bewerkt met potlood, pen of marker. 
 • Grove taal bijgeschreven is. 
 • Gedrukte tekst die niet meer leesbaar is. 
 • Foto's en plaatjes zijn ingekleurd. 
Check dit even goed voordat je boeken naar ons opstuurt. Ieder boek dat bij ons binnenkomt, wordt door ons kwaliteitsteam onder de loep genomen. Mochten zij een van de bovenstaande dingen in een boek tegenkomen, dan ontvang je het bedrag van dat boek niet en we sturen het boek niet naar je terug. Daar wordt niemand blij van. Ook wij zouden dat erg vervelend voor je vinden. Twijfel je over een boek? Stuur ons een berichtje. Dan kijken we even met je mee.

Boeken wegdoen 

Staan er veel boeken in de kast die je zelf niet meer gaat lezen? Of ga je verhuizen en wil je jouw boeken wegdoen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om boeken weg te geven of je tweedehands boeken te verkopen. Dat gaat tegenwoordig makkelijker dan ooit tevoren. Daarnaast is er gelukkig ook steeds meer vraag naar tweedehands boeken. Of het nu om studieboeken, fictie, non-fictie, kookboeken of kinderboeken gaat. BoekenBalie is geïnteresseerd in jouw boeken. 
Wij zijn de grootste inkoper en verkoper van tweedehands boeken in Nederland en België en bieden je diverse opties aan. Je boeken kun je eenvoudig verkopen of wegdoen. Je leest hierboven meer over de eenvoudige app en de voordelen van het doneren van je tweedehands boeken. 

BoekenBalie app

Bij BoekenBalie kun je jouw boeken gemakkelijk verkopen of wegdoen door gebruik te maken van de BoekenBalie app. Met deze app scan je het ISBN van je boeken en krijg je direct een prijsvoorstel. Als je akkoord gaat met het voorstel, kun je de boeken gratis naar BoekenBalie sturen en ontvang je het afgesproken bedrag op je bankrekening. Het voordeel van deze app is dat je snel en gemakkelijk een groot aantal boeken kunt verkopen, zonder dat je de boeken afzonderlijk hoeft aan te bieden. 

Boeken doneren

Naast het verkopen van je boeken kun je er ook voor kiezen om je tweedehands boeken te doneren. Het doneren van boeken heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je zo bijdragen aan een betere wereld en aan de ontwikkeling van anderen. Daarnaast bespaar je de kosten voor het verzenden van de boeken en hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop ervan. Bovendien draag je op deze manier bij aan een duurzame samenleving door het hergebruiken van materialen. 
BoekenBalie biedt dus meerdere opties aan om je tweedehandsboeken weg te doen. Of je nu kiest voor het verkopen van je boeken via de app of het doneren ervan aan een goed doel, je kunt altijd rekenen op een eenvoudig en betrouwbaar proces. Door je boeken te verkopen of te doneren, draag je bij aan een duurzame samenleving en aan de ontwikkeling van anderen.

Supersnel je boeken wegdoen of verkopen zonder gedoe 

Kies hier onder of je wil beginnen op de website, handig als je alleen een pc hebt en het geen probleem vind om te typen. Je kunt natuurlijk ook de app op je telefoon of tablet downloaden en de handige ingebouwde barcode scanner gebruiken. 

Creëer ruimte door je boeken weg te doen

Een overvolle boekenkast kan voor veel mensen een bron van frustratie zijn. Het kan lastig zijn om nog overzicht te houden en het vinden van het juiste boek kan een hele opgave worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om meer ruimte te creëren in je boekenkast, bijvoorbeeld door het wegdoen van boeken. Het wegdoen van boeken kan een lastige beslissing zijn, zeker als je emotioneel gehecht bent aan bepaalde boeken. 
Een goede manier om te beslissen welke boeken weg kunnen, is door jezelf af te vragen of je het boek nog gaat lezen. Als het antwoord nee is, dan kun je overwegen om het boek weg te doen. Ook kun je jezelf afvragen of het boek makkelijk te vervangen is, bijvoorbeeld als het om een veelgelezen roman gaat. Als je eenmaal hebt besloten welke boeken weg kunnen, zijn er verschillende manieren om deze kwijt te raken. Je kunt ervoor kiezen om de boeken te verkopen, bijvoorbeeld via een tweedehands boekenwinkel zoals BoekenBalie. Dit kan een leuke manier zijn om nog wat geld terug te verdienen op je boeken. 

Boeken weggeven

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de boeken weg te geven aan vrienden of familieleden, of om ze te doneren aan een goed doel. Het wegdoen van boeken kan dus zorgen voor meer ruimte in je boekenkast en het kan zelfs leiden tot een gevoel van opluchting. Door een selectie te maken van de boeken die je echt graag wilt houden en de rest weg te doen, creëer je meer overzicht en maak je plaats voor nieuwe boeken die je nog graag wilt lezen.