• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

B Corp: goed voor de wereld

Jouw boeken helpen bloeien.

BoekenBalie blaast nieuw leven in boeken. Jouw donatie is een boost voor groene initiatieven zoals het Wereld Natuurfonds en Trees for All. Het is ook een stap tegen verspilling. Doe je ook mee?

Boeken die teruggeven

BoekenBalie houdt van tweede kansen. Niet alleen voor boeken, maar ook voor de planeet. We geven jaarlijks duizenden boeken een tweede leven. Maar daar stopt het niet. We willen de aarde beter achterlaten dan we haar gevonden hebben. Hoe? Door onze winst te investeren in groene projecten bijvoorbeeld. Een voorbeeld? Door te doneren aan mooie organisaties als Wereld Natuurfonds en Trees for All. In deze blog leggen we je uit hoe jouw oude boeken een tweede leven krijgen en zo bijdragen aan een betere wereld. Klinkt goed, toch?

Boeken redden

Boeken zijn top, maar de milieu-impact is dat niet. Daarom geven we bij BoekenBalie oude boeken een nieuwe kans. Zo gaan we verspilling tegen en behouden we de wijsheid die in elk boek zit. We zijn goed in circulair ondernemen. We nemen wat er is en maken het weer zo goed als nieuw. Talloze boeken redden we jaarlijks uit de klauwen van de papierversnipperaar. Maar we willen meer. Veel meer.

Trees for All 

Gedoneerde boeken leveren geld op. De opbrengst hiervoor geven we op onze beurt weer aan Trees for All en het resultaat is fantastisch. Het betekent dat we €1.155 hebben gedoneerd aan Trees for All, goed voor 231 nieuwe bomen! Dit jaar doen we het nog beter. We hebben al €3.730 gedoneerd. Dat betekent 743 extra bomen, waar we het al eerder over hadden. Dus bij elkaar opgeteld, tikken we al bijna 1000 BoekenBaliebomen aan die Trees for All heeft geplant! Allemaal dankzij de onze klanten. En we zijn nog lang niet klaar. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen. We kiezen voor de luchtarme soort. Minder karton, meer boeken per verzending. Het resultaat? Minder materiaal en minder ruimte in transport. En ja, dat betekent een lagere CO2-uitstoot.

WWF 

Behalve bomen planten, laten we de panda's niet in de kou staan. Zo hebben we ook een deel van de opbrengst van gedoneerde boeken, bijna € 20.000,- aan Wereld Natuur Fonds gegeven. Op die manier helpen we mee aan het redden van bedreigde diersoorten en natuurgebieden wereldwijd. Best wel cool, toch?

"We willen de aarde beter achterlaten dan we haar gevonden hebben."

- Esmee Pronk

Een noodzakelijke stap

Samen met Trees for All en WWF zetten wij ons in om bomen te planten en habitats te beschermen. Dit is geen symbolisch gebaar, maar een essentiële stap om de natuur te herstellen. Jouw boeken kunnen dus een groot verschil maken. Doneer ze aan ons, wij vinden een nieuw huis voor ze, en onze planeet wordt groener. Met elke boekendonatie steun je natuurbehoud en strijd je tegen ontbossing. Jouw boeken, onze missie. Samen creëren we een duurzamere wereld. Letterlijk.

Religieuze spiritualiteit

Voor velen is spiritualiteit geweven door de stof van religie, een dans geleid door het goddelijke. Of je nu inspiratie vindt in de christelijke traditie, jezelf verdiept in het boeddhisme, of de rijke texturen van het Hindoeïsme verkent, spiritualiteit en religie bieden een kosmisch kompas voor onze menselijke reis. Het gaat om meer dan geloof; het gaat om een levendige connectie met het mysterie van het bestaan.Bekijk al onze boeken over religie.

De sterren fluisteren jouw verhaal

Astrologie is een eeuwenoude kunst die zich richt op het onderzoeken van de invloed van hemellichamen op het menselijk leven. Zo hebben de planeten en sterren op het moment van onze geboorte invloed op onze persoonlijkheid, emoties, relaties en toekomst. Elke planeet in ons zonnestelsel wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen en een astroloog kan deze eigenschappen interpreteren om inzicht te krijgen in iemands karakter en levensweg.