• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Verhalen voor kleine wereldreizigers

Elke pagina, een nieuw avontuur. Elke prent, een wereld op zich.

Prentenboeken: een blik op een wereld vol fantasie, avontuur en magie. Voor kinderen? Ja. Voor alle leeftijden? Absoluut.

Verken de wereld, één plaatje per keer

Prentenboeken. Ze zijn meer dan mooie plaatjes. Ze zijn ramen naar de wereld, vol magie, avontuur en fantasie. Van baby's tot beginnende lezers, er is een prentenboek dat perfect is voor elk kind. Dus laten we ons onderdompelen in de wereld van prentenboeken en enkele toppers in onze collectie ontdekken!

Prentenboeken: voor kinderen van alle leeftijden

Prentenboeken zijn fantastisch. Ze combineren levendige illustraties met eenvoudige, maar vaak diepgaande teksten, waardoor ze kinderen van alle leeftijden aanspreken. Ze stimuleren niet alleen de fantasie van kinderen, maar betrekken ook ouders bij het leesplezier. Samen een prentenboek lezen is een van de beste manieren om tijd door te brengen met je kind. Bij BoekenBalie hebben we prentenboeken voor elke leeftijd. We weten zeker dat er een prentenboek is dat perfect aansluit bij de interesses en het ontwikkelingsniveau van jouw kind.

Prentenboeken voor baby’s (0-1 jaar)

Voor de kleintjes zijn prentenboeken vooral bedoeld om de zintuigen te prikkelen. Denk aan zachte stoffen boeken met verschillende texturen, felle kleuren en simpele afbeeldingen. Hoewel baby's nog niet kunnen lezen, kunnen ze al veel leren van wat ze zien, voelen en zelfs horen. "Rupsje Nooitgenoeg" van Eric Carle is een klassieker die niet mag ontbreken in de collectie van elke ouder. De “Bumba”-serie van onder andere Jan Maillard en Hans Bourlon is ook een aanrader. Het is altijd lachen met de grappige clown Bumba.

Prentenboeken voor peuters (2-3 jaar)

Peuters houden van prentenboeken! In deze fase beginnen kinderen taal te begrijpen en te gebruiken, en prentenboeken spelen hierin een belangrijke rol. Peuters houden van herhaling en voorspelbare verhaallijnen, omdat dit hen helpt om nieuwe woorden te leren en betekenis te geven aan wat ze zien en horen. Boeken zoals "Kikker" van Max Velthuijs en "Pip en Posy" van Axel Scheffler zijn perfect voor peuters. Het samen lezen van prentenboeken is een geweldige manier om de band tussen ouder en kind te versterken.

"Samen een prentenboek lezen is een van de beste manieren om tijd door te brengen met je kind."

- Esme Pronk

Prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar hebben prentenboeken vaak wat uitgebreidere verhalen met een duidelijke verhaallijn. Deze boeken bevatten vaak situaties die kinderen uitnodigen om mee te denken, problemen op te lossen en emoties te begrijpen. "De Gruffalo" van Julia Donaldson is een absolute aanrader. Ook "Welterusten, Kleine Beer" van Martin Waddell is een prachtig verhaal dat kinderen helpt om emoties zoals angst en troost te begrijpen.

Verhalenboekjes voor kinderen van 6-8 jaar

Voor kinderen die al beginnen met zelfstandig lezen, zijn verhalenboekjes ideaal. Deze boeken helpen kinderen om hun leesvaardigheid verder te ontwikkelen, terwijl ze nog steeds kunnen genieten van kleurrijke plaatjes. "Wij gaan op berenjacht" van Michael Rosen en Helen Oxenbury is perfect voor het stimuleren van de leesvaardigheid van kinderen. Het gebruik van prenten en tekst samen zorgt ervoor dat kinderen niet alleen leren lezen, maar ook hun verbeelding gebruiken.

Ontdek onze collectie prentenboeken

Bij BoekenBalie hebben we een uitgebreide collectie prentenboeken voor elk kind en elke ontwikkelingsfase. Prentenboeken zijn een prachtige manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van verhalen, en om hen te helpen in hun groei en ontwikkeling. Neem snel een kijkje in onze collectie en laat je verrassen door de magie van prentenboeken bij BoekenBalie. Laat je verrassen door de vrolijke avonturen en leerzame verhalen die deze boeken te bieden hebben.

Onze beste kinderboeken

Top prentenboeken? We hebben ze! Magie, avontuur en prachtige plaatjes. Leuk voor kinderen, super voor ouders. Spannend, leerzaam, samen lezen. Onvergetelijke momenten. Sterke band ouder-kind. Ga maar even rondneuzen.

De betoverende wereld van poëzie

AIdeeën vliegen rond als vlinders. Dieren zingen, bomen fluisteren en sterren glimlachen. Elk kind wordt een ontdekkingsreiziger, op zoek naar verborgen schatten. We lachen samen om grappige gedichten en dromen over betoverende verhalen. In de wereld van poëzie is alles mogelijk.