• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

True crime

De schokkende realiteit achter de krantenkoppen

Waargebeurde verhalen

True crime

Veel van de boeken die we lezen zijn fictieve verhalen, maar er zijn ook genoeg boeken gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dit kan een verhaal zijn dat op dezelfde manier is geschreven als een fictieve roman of thriller, maar ook een boek dat is opgebouwd als biografie. Waargebeurde verhalen zijn krachtig en roepen vaak meer emoties op bij mensen. De succesvolste boeken gebaseerd op waargebeurde verhalen zijn aangrijpend en vertellen bijzondere en soms bizarre gebeurtenissen. Bij Boekenbalie lees je waargebeurde verhalen uit allerlei genres en leef je mee met echte personen.

Dit zijn de bekendste waargebeurde verhalen

Hoewel je helemaal kunt opgaan in een fictieboek is niets zo meeslepend als een waargebeurd verhaal. Waargebeurde verhalen roepen vaak emoties op die fictieboeken niet los kunnen maken. Het misschien wel bekendste boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal is Het achterhuis van Anne Frank.

Dit is een van de meest gelezen boeken ter wereld en bevat de verhalen die de jonge, Joodse Anne in haar dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een ander indrukwekkend en waargebeurd verhaal over de Tweede Wereldoorlog is De Keuze van Edith Eger. In haar boek vertelt zij over haar tijd in Auschwitz en haar leven daarna.

De beste Nederlandse true crime

Een populair subgenre binnen de waargebeurde verhalen is true crime. Onder deze categorie vallen misdaadverhalen die echt gebeurd zijn. Het boek De ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries is hier een bekend voorbeeld van. Het boek gaat over Alfred Heineken, directeur van het biermerk Heineken, en zijn ontvoering in 1983.

Astrid Holleeder schreef het boek Judas, een familiekroniek over de familie Holleeder. Willem Holleeder is haar broer en hij was betrokken bij de ontvoering van Alfred Heineken. Mocro maffia van Wouter Laumans vertelt het verhaal over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen.

Waargebeurde verhalen in verschillende genres

Waargebeurde verhalen zijn er in allerlei genres. Wanneer het om misdaadverhalen gaat, heet deze categorie dus true crime. Waargebeurde verhalen kunnen ook over de oorlog gaan, over de liefde of kunnen romans in de algemene zin van het woord zijn. Ieder waargebeurd verhaal kan een boek worden.

Ook biografieën, boeken over het leven van een bepaald persoon, vallen onder de categorie waargebeurde verhalen. Bij Boekenbalie vind je waargebeurde verhalen in de meest uiteenlopende categorieën. Waargebeurde verhalen kunnen meeslepend, inspirerend, spannend of verdrietig zijn.

Waargebeurde verhalen bij Boekenbalie

Geef boeken een tweede leven en koop ze tweedehands. Bij Boekenbalie koop je tweedehands waargebeurde verhalen in uiteenlopende genres. Kies voor true crime, een biografie of een waargebeurd verhaal over de oorlog.