• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vrijdag Couscousdag

marokkaanse keuken in meer dan 120 recepten
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

12,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Vrijdag Couscousdag
Vrijdag Couscousdag
Als nieuw
12,90
ISBN
9789002240317
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2011
Aantal pagina’s
224

Waar gaat het over?

In verschillende Noord-Afrikaanse landen wordt couscous als het nationale gerecht beschouwd. Op vrijdag, de zondag voor de moslims, is de couscousmaaltijd een traditie waarbij de hele familie samenkomt en samen eet. Het is verrassend hoeveel variatie zo'n couscousmaaltijd kan bieden – want het gaat natuurlijk niet om couscous alleen. Dat laat auteur Rachida Ahali overduidelijk zien in Vrijdag couscousdag. In haar boek staan 52 lekkere couscousgerechten – vegetarisch, met vis, schaal- en schelpdieren of met vlees –, een voor iedere vrijdag van het jaar. Maar daar blijft het niet bij, want dips, diverse soorten brood, salades en het dessert vormen een onlosmakelijk onderdeel van de authentieke Marokkaanse keuken. Dus die mogen zeker niet ontbreken in Vrijdag couscousdag. Het resultaat: een boek met meer dan 100 gerechten. Het wordt moeilijk kiezen: couscous met kippenvleugels, zwarte olijven en walnoten, couscoustaart met pijnboompitten, couscous uit Tanger met zeevruchten, couscous met groentespiesjes, couscous met gebakken ananasblokjes, auberginedip, bloemkooldip met sesampasta, salade van de boer, panbrood, zoete broodjes, couscouscake met een glaasje muntthee erbij… Besha we raha, smakelijk! Rachida Ahali werd geboren in Tanger en verhuisde op vierjarige leeftijd naar Antwerpen. Ze werkt als opbouwwerkster bij Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad en heeft een passie voor literatuur en koken. Via haar organisatie 't Schrijfhuys begeleidt ze culinaire workshops mediterraan, Marokkaans en Jordaans koken. Ze is gehuwd met Farhan, een Jordaniër, en samen hebben ze drie kinderen.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Nadia Zerouali
Melk & dadels
12,80
J. Zipprick, B. Marrakchi
De authentieke Marokkaanse keuken
8,80
Abdelkader Benali
Casa Benali
18,35
15,90
Ghillie Basan, Steve Painter (fotografie)
Vegetarische tajines en couscous
10,90
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Thierry Roussillion
Heerlijke tajines
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad