• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Internationale Dag van het Kinderboek

De Internationale Dag van het Kinderboek wordt wereldwijd gevierd op 2 april. Deze datum is gekozen vanwege de geboortedag (1805) van Hans Christian Andersen. De mooiste sprookjes komen onder andere bij hem vandaan. Bekijk de bijzondere sprookjes van Hans Christian Andersen op deze pagina!
Het doel van deze mooie dag is om het belang van kinderboeken te benadrukken en om het plezier van het lezen te promoten. Kinderboeken spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van kinderen en helpen hen bij het ontdekken van nieuwe werelden en ideeën. Op deze dag worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals voorleeswedstrijden, boekpresentaties en signeersessies met auteurs en illustratoren. Ook scholen en bibliotheken besteden extra aandacht aan kinderboeken door het organiseren van leesactiviteiten en workshops. Het thema van de Internationale Dag van het Kinderboek varieert elk jaar en heeft als doel om het belang van specifieke aspecten van kinderboeken te benadrukken, zoals bijvoorbeeld het belang van diversiteit in boeken of het belang van voorlezen. Op deze dag worden niet alleen kinderen aangemoedigd om te lezen, maar ook volwassenen. Want wie houdt er nu niet van een goed kinderboek?
Nog meer kinderboeken!😀

Internationale Dag van het Kinderboek: Lezen voor plezier en leren

Boekenbalie viert de Internationale Dag van het Kinderboek met tweedehands boeken

Op 2 april is het weer zover: de Internationale Dag van het Kinderboek! Een dag die in het teken staat van kinderboeken en het belang van lezen voor kinderen. Boekenbalie doet dit jaar mee en viert deze dag met een uitgebreide collectie tweedehands kinderboeken.

Tweedehands kinderboeken voor elk kind

Bij Boekenbalie hebben we een ruim aanbod tweedehands kinderboeken. Voor elk kind is er wel een geschikt boek te vinden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot spannende avonturenverhalen voor de oudere kinderen. En dat allemaal voor een voordelige prijs!

Waarom tweedehands kinderboeken kopen?

Tweedehands kinderboeken zijn niet alleen voordeliger, maar ook nog eens duurzaam! Het hergebruiken van boeken zorgt ervoor dat er minder papierafval ontstaat en dat er minder nieuwe boeken gedrukt hoeven te worden. Bovendien hebben tweedehands boeken vaak een bepaalde charme. Het voelt toch anders om een boek vast te houden dat al eerder door andere kinderen is gelezen.

Educatief en leuk

Lezen is niet alleen leuk, maar ook heel educatief. Door het lezen van boeken vergroten kinderen hun woordenschat en verbeteren ze hun taalvaardigheid. Bovendien stimuleert lezen de fantasie en het inlevingsvermogen van kinderen. Door het aanbod van tweedehands educatieve kinderboeken bij Boekenbalie wordt het voor ouders nog makkelijker om hun kinderen te stimuleren om te lezen.

Kwaliteit gegarandeerd

Bij Boekenbalie vinden we kwaliteit erg belangrijk. We controleren daarom elk tweedehands boek dat bij ons binnenkomt op beschadigingen en andere gebreken. Alleen boeken die nog in goede staat verkeren, bieden we te koop aan. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief goed tweedehands boek.

Tweedehands kinderboeken kopen op de Internationale Dag van het Kinderboek

Boeken zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken, te inspireren en hun verbeelding te prikkelen. Op de Internationale Dag van het Kinderboek is er geen betere manier om dit te vieren dan door het kopen van tweedehands kinderboeken bij Boekenbalie. Bij Boekenbalie hebben we een grote selectie tweedehands kinderboeken die geschikt zijn voor alle leeftijden en interesses. Of je nu op zoek bent naar klassieke sprookjes, avonturenverhalen, educatieve boeken of prentenboeken, wij hebben het allemaal.

De voordelen van tweedehands kinderboeken

Tweedehands kinderboeken kopen heeft veel voordelen. Ten eerste zijn ze vaak veel goedkoper dan nieuwe boeken, waardoor je meer boeken kunt kopen voor dezelfde prijs. Daarnaast zijn tweedehands boeken vaak al voorgelezen, waardoor ze een gevoel van gezelligheid en nostalgie uitstralen. Bovendien zijn tweedehands kinderboeken beter voor het milieu, omdat ze hergebruikt worden in plaats van weggegooid.

Educatieve tweedehands kinderboeken

Bij Boekenbalie hebben we een grote selectie educatieve tweedehands kinderboeken. Deze boeken zijn niet alleen leuk om te lezen, maar ook leerzaam. Of het nu gaat om boeken over wetenschap, geschiedenis, taal of wiskunde, we hebben het allemaal. Door tweedehands educatieve kinderboeken te kopen, kun je kinderen helpen hun kennis en vaardigheden te vergroten terwijl ze plezier hebben.

Klassieke tweedehands kinderboeken

Veel van de meest geliefde kinderboeken zijn klassiekers die al decennialang worden gelezen en herlezen. Bij Boekenbalie hebben we een grote selectie tweedehands kinderboeken van vroeger, zoals Alice in Wonderland en Pippi Langkous. Het kopen van tweedehands klassieke kinderboeken kan kinderen helpen zich te verbinden met de literatuur en hen een gevoel van geschiedenis en cultuur te geven.

Avontuurlijke tweedehands kinderboeken

Kinderen houden van avontuurlijke verhalen die hun verbeelding prikkelen en hen meenemen naar nieuwe werelden en situaties. Bij Boekenbalie hebben we een grote selectie tweedehands avontuurlijke kinderboeken, zoals Harry PotterDe Griezelbus en De Vijf. Het kopen van tweedehands avontuurlijke kinderboeken kan kinderen helpen hun creativiteit en fantasie te ontwikkelen en hen inspireren om hun eigen verhalen te schrijven.