• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Primeurs en delicatessen

hoe Nederland leerde eten
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
50% korting
nog 1 op voorraad

10,85

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Primeurs en delicatessen
Primeurs en delicatessen
Als nieuw
10,85
ISBN
9789038800691
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Singel Uitgeverijen
Jaar van uitgifte
2015
Aantal pagina’s
192

Waar gaat het over?

Het restaurant - een openbare eetgelegenheid waar de gast van een uitgebreide kaart kan kiezen - is een Parijse vinding uit 1800. Het concept zal de wereld veroveren en veranderen. Nederland wacht er nog een eeuw mee en is vervolgens nog een eeuw bezig om zichzelf ook op de kaart te zetten. Halverwege die eeuw, in 1957, zijn er de eerste Michelinsterren, al komen de sperziebonen en de schildpaddensoep uit blik. De kiwi, de kwartel en de verse ananas laten nog decennia op zich wachten.Bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine is een belangrijke rol weggelegd voor Dikker & Thijs, een unieke combinatie van een restaurant en een delicatessenwinkel. Henri Thijs, een discipel van Auguste Escoffier, brengt het gedachtegoed van deze grootste vernieuwer van de Franse keuken ons land binnen. Dikker & Thijs wordt een broedplaats waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. Cees Helder, die de eerste Nederlandse driesterrenchef zal gaan worden, leert er lammeren uitbenen, Joop Braakhekke kan er voor het eerst met grandeur aan de gang.Koksverhalen, krantenknipsels en kelnerconfessies vertellen hoe Nederland in een eeuw leerde eten en van de Escoffier-keuken via geflambeerde Stroganoff, tong Picasso, tournedos Rossini en de nouvelle cuisine in de ruige keuken belandde.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Francis van Arkel, F. van Arkel
Asperges
4,75
Margalith Kleijwegt
Verdriet en boterkoek
5,10
Stefan Buijsman
Plussen en minnen
9,90
50% korting
Geert Langendorff
Different cook
4,00
Jeroen Siebelink
De vegetarische slager
5,45
50% korting
Huib Stam
Eetsprookjes
14,90
Lavi Ateur, Geertje de Ruiter
Koraalrifplant
5,00
21,15
H. Djajadiningrat
Eigen Wijze Recepten
sorry, niet op voorraad
Guido Everaert
Melting pot
sorry, niet op voorraad
50% korting
sorry, niet op voorraad
Jacob Starreveld
Een loos vissertje
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
A. Bourdain
Keukenconfessies
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad