• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Veilig voedsel

microbiologische principes, chemische en fysische factoren
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

25,40

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Veilig voedsel
Veilig voedsel
Als nieuw
25,40
ISBN
9789024418978
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
Boom
Jaar van uitgifte
2018
Aantal pagina’s
200

Waar gaat het over?

De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt. Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber. Voor de derde druk is vooral hoofdstuk 3 Chemische voedselveiligheid grondig herzien en aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Zo is er meer aandacht voor de belangrijkste mycotoxinen en mariene biotoxinen, zijn de fytotoxinen uitgebreid met informatie over pyrrolizidine en tropaanalkaloïden, komt erucazuur aan bod en is het onderdeel 'Gifstoffen via voedselcontactoppervlakken' toegevoegd aan dit hoofdstuk. Alle andere hoofdstukken zijn geactualiseerd. Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor FiMM training & control in food safety. Verder is ze (hoofd)auteur en eindredacteur van het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

Roelina Dijk, N.v.t.
Veilig voedsel
sorry, niet op voorraad

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Francis van Arkel
Montignac Met Stokjes
nog 1 op voorraad
9,85
Jaap Seidell, Jutka Halberstadt
Tegenwicht
Tweedehands Echt gebruikt
5,60
Sven En Jennifer
Gezond leven doe je zo!
nog 1 op voorraad
11,85
Remko Kuipers, N.v.t.
Het oerdieet
Tweedehands Als nieuw
56,00
nog 1 op voorraad
5,00
Francis van Arkel
Montignac Met Stokjes
nog 1 op voorraad
9,85
Jaap Seidell, Jutka Halberstadt
Tegenwicht
Tweedehands Echt gebruikt
5,60
Sven En Jennifer
Gezond leven doe je zo!
nog 1 op voorraad
11,85
Remko Kuipers, N.v.t.
Het oerdieet
Tweedehands Als nieuw
56,00
nog 1 op voorraad
5,00

Anderen bekeken ook

Bronis Verhage, Onbekend
Inleiding tot de marketing
30,30
Kathleen Malfroy
Meer dan veilig voedsel
sorry, niet op voorraad
Frans M. de Jong
Ons voedsel
sorry, niet op voorraad