• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Neêrlands roem – Koken als Greetje

En hoe 18 ambachtelijke producenten uit Nederland daarbij helpen
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789059564121
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Fontaine
Jaar van uitgifte
2011
Aantal pagina’s
135

Waar gaat het over?

Je eet in een druk restaurant, en vaag besef je de hectiek die op dat moment de keuken beheerst. Achter je maaltijd schuilt immers een goeddeels onzichtbare wereld waar het werk al uren of zelfs dagen eerder begonnen is. Toch is de creatieve inzet van de koks niet het hele verhaal. Achter hun werk ligt nog een tweede, veel onzichtbaardere wereld: het gedreven vakmanschap van de mensen die superieure ingrediënten leveren en daarmee het werk van de koks mogelijk maken. De ene wereld kan niet zonder de andere. Neêrlands Roem geeft toegang tot beide. Het bevat de beste recepten van Greetje, een populair Amsterdams restaurant met een moderne, creatieve keuken op basis van traditioneel-Nederlandse producten. En we maken kennis met achttien ambachtelijke makers die deze producten leveren: van een kaasmaker in de Beemster tot een kampioensbakker uit Drachten, van een kleine Brabantse kippenfokker tot een ambachtelijke jeneverstokerij in Amsterdam. Nooit eerder is de wereld achter je restaurantmaaltijd zo zichtbaar geweest. Jacques Meerman heeft enkele gastronomische boeken op zijn naam, schrijft artikelen voor Bouillon! en had een wekelijkse restaurantkritiek in een Spaanse krant. Daarnaast is hij bekend als vertaler van o.a. Harold McGee, Ferran Adrià, Elizabeth David, de jongste editie van de Larousse gastronomique en de Osterie-reeks van de Italiaanse Slow Food-uitgeverij. Hennie Franssen is culinair redacteur en vertaler met een indrukwekkende staat van dienst. Zij schreef diverse kookboeken, o.a. over de Nederlandse keuken. Ook werkte ze mee aan de boeken en tv-programma¿s van Nederlandse auteurs als Cas Spijkers, Joop Braakhekke en Lonny Gerungan. ¿Restaurant Greetje is een goed verzorgde zaak [¿] met een goed verzorgde, originele Hollandse kaart met zaken die je nauwelijks ergens anders aantreft (sipelsop, jan in de zak).¿ Johannes van Dam, Het Parool ¿Na me jarenlang te hebben afgevraagd hoe de levensmiddelen smaakten die je op Nederlandse stillevens uit de 17de eeuw ziet afgebeeld, vond ik bij Greetje eindelijk de smaak van Nederland. Het was zo lekker dat ik diverse keren ben teruggegaan.¿ New York Times - ruim 60 moderne, creatieve maar toch oer-Hollandse recepten - met portretten van 20 ambachtelijke Nederlandse producenten - receptuur van het populaire Amsterdamse restaurant Greetje - prachtige fotografie en vormgeving
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

19,15
Stephanie Pander (Hoofdredactie), Femke Graatsma (Bureauredactie)
Elke dag weekend
5,00
Edith Koenders, Adriaan van Hoeven
Geluksperen Roverballetjes Paradijskoekj
5,45
Vanja van der Leeden, M. Pawirosemito
Snow food
5,00
Andy Harris
Tasty days
5,00
Michele Cranston
A simple table
4,10
Viatekst, Sue R. Faerman
Handboek managementvaardigheden
sorry, niet op voorraad
Erwin de Decker, Paul Jacobs
Aan Tafel Bij Belgen In Frankrijk
sorry, niet op voorraad
Walter Lanckmans, Walter Lanckmans
Een pluim voor de chef
sorry, niet op voorraad
C. Caldicott, C. Caldicott
World Food Cafe
sorry, niet op voorraad