• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Duizend-en-een smaken

de keukens van Marokko, Turkije en Libanon
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

26,55

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Duizend-en-een smaken
Duizend-en-een smaken
Beetje gebruikt
26,55
ISBN
9789059564725
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
Jaar van uitgifte
2012
Aantal pagina’s
352

Waar gaat het over?

Claudia Roden keert in dit betoverende boek terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten. Claudia Roden is geboren en getogen in Caïro. Zij voltooide haar opleiding in Parijs en volgde later de kunstacademie in Londen. Ze begon als schilder, maar werd - deels uit verlangen een verloren erfenis weer tot leven te roepen - aangetrokken tot het bestuderen van de nationale keuken van Egypte. De manier waarop men in dat land geniet van eten, het licht, de kleuren en geuren en de bijzondere gastvrijheid, warmte en humor, hebben bij haar een blijvende indruk achtergelaten. Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Food in 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden negen kookboeken, waaronder het veelgeprezen The Book of Jewish Food, en kreeg zij niet minder dan zes Glenfiddich Awards voor haar werk.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

43,65

Recensies

0 recensies
Henny Feenstra
Fries Bakboek
nog 1 op voorraad
17,95
Milou van der Will
Vegan Comfort
Tweedehands Als nieuw
24,00
nog 1 op voorraad
14,90
Carlo Vingerling
Billydishes
nog 1 op voorraad
20,00
Henny Feenstra
Fries Bakboek
nog 1 op voorraad
17,95
Milou van der Will
Vegan Comfort
Tweedehands Als nieuw
24,00
nog 1 op voorraad
14,90
Carlo Vingerling
Billydishes
nog 1 op voorraad
20,00

Anderen bekeken ook

43,65
26,90
Claudia Roden
De Joodse keuken
30,04
Claudia Roden, Jonah Freud
Med
26,00