• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Meer lezen, minder betalen! 4 boeken voor de prijs van 3 – of 8 voor 6 enz.
Alleen nog tweedehands verkrijgbaar
3+1 actie

24,20

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Echt gebruikt
24,20
553501764
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789026332586
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
Jaar van uitgifte
2015
Aantal pagina's
437

Waar gaat het over?

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpasteyJacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
3+1 actie
5,20
3+1 actie
12,24
J.G. Kikkert
Juliana
3+1 actie
4,75
Simon Winder
Germania
3+1 actie
15,90
3+1 actie
23,90
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
3+1 actie
5,20
3+1 actie
12,24
J.G. Kikkert
Juliana
3+1 actie
4,75
Simon Winder
Germania
3+1 actie
15,90
3+1 actie
23,90

Anderen bekeken ook

3+1 actie
25,60
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Maguelonne Toussaint-Samat
History Of Food 2nd New & Explained Ed
Geef me een seintje
Mariëlla Beukers
Punch, kandeel en clairet
Geef me een seintje
Christianne Muusers
Het geheim van de keukenmeid
Geef me een seintje
Marleen Willebrands
De verstandige kock
Geef me een seintje