• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De verstandige kock

proef de smaak van de 17de eeuw
Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789056157944
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Sterck & de Vreese
Jaar van uitgifte
2021
Aantal pagina’s
360

Waar gaat het over?

De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft. MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4=3 actie
8,45
Mariëlla Beukers
Punch, kandeel en clairet
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Carolina Verhoeven, Jozef Schildermans
Lieve schat, wat vind je lekker?
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad