• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Lieve schat, wat vind je lekker?

Het koocboec van antonius magirus (1612) en de italiaanse keuken van de renaissance
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • De Stapelweken zijn begonnen! (van 11 t/m 24 augustus)
Stapelweken
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789058265005
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Davidsfonds Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina's
247

Waar gaat het over?

- Historisch kookboek met gezondheidsaanwijzingen: gezond, matig en lekker eten in de 17de eeuw
- Onze keuken heeft Italiaanse wortels
- Een populair kookboek uit 1612 hertaald, met een van de oudste gedrukte recepten voor mattentaart en Vlaamse hutspot
- 170 historische recepten die ook vandaag makkelijk bereid kunnen worden
Kent u het verschil tussen een taart en een toert?
Wilt u kweeperenmarmelade maken op 17de-eeuwse wijze?
Wist u dat de Geraardbergse mattentaart een Italiaanse oorsprong heeft?
Wilt u genieten van een tersey, een zoete omelet met sinaasappelsap en kaneel?
Of spreekt een potagie met paddenstoelen u meer aan?
In Lieve schat, wat vind je lekker? kunt u het allemaal nalezen én uitproberen. Het Koocboec oft familieren keukenboec van Antonius Magirus was een populair Nederlandstalig kookboek van de Spaanse Nederlanden uit de 17de eeuw. Magirus wil dames uit de gegoede burgerij op een spaarzame, maar niet al te zuinige manier lekker leren koken. Inspiratie voor zijn verfijnde en eenvoudige recepten vond Magirus in de Italiaanse keuken van de persoonlijke kok van paus Pius V. Hij doorspekt zijn kookboek met geestige commentaren en aanwijzigen, die een licht werpen op de Zuid-Nederlandse culturele, politieke en sociale situatie in het begin van de 17de eeuw.
Een boeiend historisch kookboek vertaald in modern Nederlands, met uitgebreide achtergrondinfo over keukeninrichting, bereidingswijzen, ingrediënten en dieetgewoontes van toen. En met recepten die ook vandaag nog makkelijk kunnen worden bereid.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Stapelweken
9,50
Stapelweken
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Stapelweken
5,70
Tessa Bramley
Perfecte pudding
25% korting
Stapelweken
4,75 3,56
Stapelweken
9,50
Stapelweken
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Stapelweken
5,70
Tessa Bramley
Perfecte pudding
25% korting
Stapelweken
4,75 3,56

Anderen bekeken ook

Stapelweken
24,20
Joël Broekaert
Proefles
Stapelweken
11,95
Stapelweken
17,50
M. Willebrands
Verstandige kok
Stapelweken
21,00
Stapelweken
44,10
Joop Witteveen
Koks & Keukenmeiden
25% korting
Stapelweken
4,12
Robbie Dell' Aira
Kastelenkookboek
Stapelweken
20,25
Geef me een seintje
Marleen Willebrands
De verstandige kock
Geef me een seintje