• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Rijksmuseum kookboek

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789082543704
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
de Kookboekhandel
Jaar van uitgifte
2016
Aantal pagina’s
608

Waar gaat het over?

Rijksmuseum kookboek HET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETEN Wat: Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim Pijbes Door wie: Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah Freud Geredigeerd door Marieke de Jong Ontwerp studio Irma Boom Met medewerking van: Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud. In het boek: Meer dan 130 recepten Meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum Voor het Rijksmuseum kookboek is een lijst van vijftig Nederlandse ingrediënten opgesteld, bij de vijftig ingrediënten zijn klassieke Nederlandse recepten geschreven en vervolgens is aan 50 vooraanstaande koks en patissiers in Nederland gevraagd een recept met gebruik van dat ingrediënt te geven. Pas nadat alle teksten klaar waren zijn er kunstwerken uit het Rijksmuseum bij gezocht die passend waren bij de verhalen en recepten. Hierdoor is de enorme diversiteit aan kunst waar eten ook maar enigszins in verwerkt is op alle fronten aan bod gekomen. Daarbij de natuurlijk voor de hand liggende Stillevens, de serviezen waar het Rijks een enorme collectie van in huis heeft maar ook tekeningen, foto's, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk de keuken van een poppenhuis. Uiteindelijk zijn er meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie in het boek terecht gekomen. Daarbij meer dan 130 recepten met medewerking van beroemde koks als Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Dick Soek. Maar ook jong aanstormend talent als Joris Bijdendijk, Jim de Jong en Benny Blisto hebben een bijdrage geleverd.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Joris Bijdendijk
Bijdendijk
40,20
Walter Marskamp, Sally Mitchell
Smaak
sorry, niet op voorraad
Joris Bijdendijk, Joël Broekaert
Bij Bijdendijk thuis
sorry, niet op voorraad
Caitlin Freeman
Moderne kunst desserts
sorry, niet op voorraad