Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

13,80

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Echt gebruikt
13,80
273700743
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789026332586
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
Jaar van uitgifte
2015
Aantal pagina’s
437

Waar gaat het over?

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland.Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpasteyJacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
J.G. Kikkert
Juliana
nog 1 op voorraad
4,75
Tweedehands Als nieuw
12,24
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
Tweedehands Beetje gebruikt
5,20
Carol Leonnig
Alleen ik kan dit
nog 1 op voorraad
5,45
nog 1 op voorraad
13,80
Marcus Rediker
Het slavenschip
nog 1 op voorraad
20,35
J.G. Kikkert
Juliana
nog 1 op voorraad
4,75
Tweedehands Als nieuw
12,24
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
Tweedehands Beetje gebruikt
5,20
Carol Leonnig
Alleen ik kan dit
nog 1 op voorraad
5,45
nog 1 op voorraad
13,80
Marcus Rediker
Het slavenschip
nog 1 op voorraad
20,35

Anderen bekeken ook

Mariëlla Beukers
Punch, kandeel en clairet
6,45
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Maguelonne Toussaint-Samat
History Of Food 2nd New & Explained Ed
sorry, niet op voorraad
Christianne Muusers
Het geheim van de keukenmeid
sorry, niet op voorraad
Marleen Willebrands
De verstandige kock
sorry, niet op voorraad