• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Eten met geweten

Verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

14,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Eten met geweten
Eten met geweten
Als nieuw
14,90
ISBN
9789089723314
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Abdij van Berne, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2019
Aantal pagina’s
444

Waar gaat het over?

Hein stufkens & Arjan Houwaart Eten met geweten Verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie Steeds meer mensen willen gezond en dier- en milieuvriendelijk eten. Dit boek biedt eenvoudige en smakelijke alternatieven voor de vertrouwde aardappelen-groente-en-vlees formule. Het laat op speelse wijze zien dat de mensheid al eeuwenlang en in alle culturen en godsdiensten worstelt met het conflict tussen enerzijds het geweten dat om mededogen met de dieren vraagt en anderzijds die lekkere trek in een biefstukje. Helaas sloeg de balans vaak door. Intussen is het glashelder dat de voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking eist dat we ophouden zoveel vruchtbaar land te gebruiken om rundvlees te kweken of veevoer te verbouwen. En dat het klimaat enorm op zou knappen als de bio-industrie verboden zou worden en de hoeveelheid uitlaatgassen van koeien zou worden gedecimeerd. Ook omwille van de aarde en de volgende generaties is het devies dus: eten met geweten! Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar, schrijver en dichter. Van zijn hand verschenen meer dan dertig boeken: beschouwend werk, romans en gedichtenbundels. Hein Stufkens woont en werkt in Cadzand, waar hij samen met zijn vrouw Brigitte Stufkens het bezinnings- en cursuscentrum La Cordelle stichtte. Arjan Houwaart (1961) startte in 1981 als jongste horeca-ondernemer van Nederland met zijn vrouw Els het restaurant Zegers te Noordwijkerhout. Met hem als eigenaar en chef kok kreeg dit restaurant de titel leerbedrijf van het jaar en ook een Michelin Bib Gourmand. Na een cum laude afgeronde lerarenopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam is hij nu al geruime tijd kookdocent/teamleider op het Teylingen College te Voorhout.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Sally Butcher, Dirk vandeputte
Veggiestan
nog 1 op voorraad
28,50
Adele Mcconnell
Het vegan kookboek
Tweedehands Beetje gebruikt
11,40
Fokkelien Dijkstra
Vegetarisch Kookboek
nog 1 op voorraad
4,40
C. Caldicott, C. Caldicott
World Food Cafe
Tweedehands Beetje gebruikt
9,00
C. Caldicott, C. Caldicott
World Food Cafe
Tweedehands Als nieuw
10,40
Antoinette Hertsenberg, Marion Pluimes
De kleine vegetariër
Tweedehands Beetje gebruikt
7,65
Sally Butcher, Dirk vandeputte
Veggiestan
nog 1 op voorraad
28,50
Adele Mcconnell
Het vegan kookboek
Tweedehands Beetje gebruikt
11,40
Fokkelien Dijkstra
Vegetarisch Kookboek
nog 1 op voorraad
4,40
C. Caldicott, C. Caldicott
World Food Cafe
Tweedehands Beetje gebruikt
9,00
C. Caldicott, C. Caldicott
World Food Cafe
Tweedehands Als nieuw
10,40
Antoinette Hertsenberg, Marion Pluimes
De kleine vegetariër
Tweedehands Beetje gebruikt
7,65