• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Een culinaire wereldreis

in meer dan 120 gerechten de wereld rond
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

5,45

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Een culinaire wereldreis
Een culinaire wereldreis
Als nieuw
5,45
ISBN
9789048308774
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Veltman Uitgevers B.V.
Jaar van uitgifte
2013
Aantal pagina’s
352

Waar gaat het over?

In meer dan 120 gerechten de wereld rondChef-kok en kookboekenauteur Allegra McEvedy brengt van elke reis die ze maakt behalve exotische recepten nog een bijzonder souvenir mee naar huis: een mes.Vermakelijke anekdotes over de zoektocht en aanschaf van de messen lopen als een rode draad door dit boek. Centraal staan uiteraard de recepten: 123 verrassende én bruikbare ideeën voor soepen, salades, snacks, hoofdgerechten met en zonder vlees en vis, nagerechten en gebak uit negentien verschillende landen, waaronder Brazilië, Japan, Turkije, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika en Malawi.EEN STIJLVOL KOOK- EN REISBOEK IN RETROSTIJLAls kind werd ze al door haar vader, een historicus, op sleeptouw genomen naar allerlei verschillende landen. Haar ouders raadden haar aan een dagboek bij te houden, maar al voor haar tiende was het al duidelijk dat Allegra niet bijster geïnteresseerd was in al die vreemde culturen. Ze schreef vooral over dat aspect van de vakantie dat haar het meest fascineerde: al dat onbekende eten dat ze zag en proefde. De jaren gingen voorbij en wat begon als een gewoon dagboek werd haar 'Food Diary', het verslag en de lijstjes van een rondreizende chef-kok - ingrediënten, gerechten en alles wat bij de bereiding kwam kijken dat haar maar enigszins boeide. McEvedy is medeoprichter van de inmiddels beroemde restaurantketen Leon. In 2008 waren ze winnaar van het Best Restaurant Concept.Als professioneel chef-kok heeft Allegra een gezonde fascinatie voor het gereedschap dat nodig is in de keuken, en ze besloot uit elk land waar ze at een mes mee te nemen dat het land en de keuken typeerde. Volgens Allegra illustreert de schoonheid van een mes het culinaire karakter van een stad of land, van een esthetisch ontworpen Scandinavisch visfileermes tot een elegant maar meedogenloos mes uit Japan.'Door dit soort boeken krijg je trek in dingen waarvan je niet eens wist dat je ze lekker vond, uit plaatsen waar je niet elke dag komt.'- Delicious
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

Yotam Ottolenghi
Plenty
21,70
Niki Segnit
De Smaakbijbel
17,70
Erica Bauermeister
De Levensgenieters
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad