Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vis En Wijn

creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vadamme
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 22 februari tot en met 9 maart 4=3 actie
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789020957327
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Lannoo N.V., Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2004
Aantal pagina’s
175

Waar gaat het over?

Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab over oesters tot rog en pladijs Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden? Bij elke vissoort hoort een origineel recept, bereid door Sergio Herman (Oud Sluis), Nederlandse chef van het jaar en de nieuwe Vlaamse rijzende ster, Wim Vandamme Met uitgebreid wijnadvies van eerste sommelier William Wouters Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen: Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge) samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit boek u een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Joanna Farrow
Super Grains
4=3 actie
21,20
4=3 actie
nog 1 op voorraad
12,90
R. Beernink
BliXemKookt
70% korting
4=3 actie
nog 1 op voorraad
6,45
Hans Peter Roel
Boeddha's kookboek
4=3 actie
10,65
Hans Peter Roel
Boeddha's kookboek
4=3 actie
9,50
4=3 actie
nog 1 op voorraad
14,00
Joanna Farrow
Super Grains
4=3 actie
21,20
4=3 actie
nog 1 op voorraad
12,90
R. Beernink
BliXemKookt
70% korting
4=3 actie
nog 1 op voorraad
6,45
Hans Peter Roel
Boeddha's kookboek
4=3 actie
10,65
Hans Peter Roel
Boeddha's kookboek
4=3 actie
9,50
4=3 actie
nog 1 op voorraad
14,00

Anderen bekeken ook

Sergio Herman
Puur Zeeland
4=3 actie
19,90
M. Declercq
Kaas & wijn
40% korting
4=3 actie
8,35
Ricardo Vis van Heemst
Schmidt originals
4=3 actie
16,50
70% korting
4=3 actie
12,00
Martine Prenen
Live, love and laugh
4=3 actie
27,90
Gerben Colster
Gerookte zalm
70% korting
4=3 actie
6,00
Paula Ahlsen Soder
Zalm
4=3 actie
5,45
Sergio Herman
Hommage
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Richard Hammond
Knal! Boem!
sorry, niet op voorraad
Toni de Coninck
Food & Wine
sorry, niet op voorraad
M. Declercq
Vis in de pan
sorry, niet op voorraad
Tom Givon, Herman Parret
Hemel en aarde
sorry, niet op voorraad
J. Lagrouw
Zilt en zoet
sorry, niet op voorraad
[{:name=>"", :role=>"A01"}]
Zalm / Culinair genieten
sorry, niet op voorraad