• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vis In De Pan

Sergio Herman En Wim Vandamme
Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789020974744
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Lannoo
Jaar van uitgifte
2008
Aantal pagina’s
176

Waar gaat het over?

Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab en oester tot rog en griet. Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden? Bij elke vissoort hoort een origineel recept bereid door driesterrenchef Sergio Herman (Oud Sluis) en Wim Vandamme (Maison Vandamme). Met uitgebreid wijnadvies bij elk recept Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen, Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge), samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit boek je een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa. Voor de schitterende foodfoto's in dit boek tekende Tony Le Duc, een van de beste foodfotografen ter wereld. Teksten, portretten en verhalen in dit boek zijn van de bekende foodjournalist en -auteur Marc Declercq die ook Kaas & Wijn schreef. Met dit boek kunt u niet alleen een flink mondje meepraten over vis en schaaldieren maar verrast u iedereen met de heerlijkste visgerechten. Dit boek verscheen eerder onder de titel Vis & wijn.
Lees verder

Recensies

0 recensies
C. Teubner
Food
4=3 actie
nog 1 op voorraad
10,90
4=3 actie
nog 1 op voorraad
21,65
Arnold van Huis
Het insectenkookboek
4=3 actie
43,00
4=3 actie
7,85
Sylvia Witteman
Het Bearnaisesyndroom
4=3 actie
5,45
C. Teubner
Food
4=3 actie
nog 1 op voorraad
10,90
4=3 actie
nog 1 op voorraad
21,65
Arnold van Huis
Het insectenkookboek
4=3 actie
43,00
4=3 actie
7,85
Sylvia Witteman
Het Bearnaisesyndroom
4=3 actie
5,45

Anderen bekeken ook

4=3 actie
11,60
Sergio Herman
Just cook it
4=3 actie
19,75
4=3 actie
111,60
4=3 actie
9,90
Johan Cuypers
Simple food
4=3 actie
34,10
M. Declercq
Vis En Wijn
4=3 actie
11,00
R. Stein
Verse Vis
4=3 actie
47,04
Gaël Orieux
Vis
sorry, niet op voorraad
Sergio Herman
Sergio Feest
sorry, niet op voorraad