Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vis & wijn

creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vadamme
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

10,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Vis & wijn
Vis & wijn
Als nieuw
10,90
763101414
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789020957327
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Lannoo N.V., Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2004
Aantal pagina's
175

Waar gaat het over?

Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab over oesters tot rog en pladijs

Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden?

Bij elke vissoort hoort een origineel recept, bereid door Sergio Herman (Oud Sluis), Nederlandse chef van het jaar en de nieuwe Vlaamse rijzende ster, Wim Vandamme

Met uitgebreid wijnadvies van eerste sommelier William Wouters

Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt?
Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen: Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge) samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen.
Daarnaast brengt dit boek u een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
21,55
Tweedehands Als nieuw
43,35
Tweedehands Beetje gebruikt
5,15
Tweedehands Als nieuw
5,15
Jane Clarke
Jammie jammie
nog 1 op voorraad
5,45
Tweedehands Beetje gebruikt
4,00
nog 1 op voorraad
21,55
Tweedehands Als nieuw
43,35
Tweedehands Beetje gebruikt
5,15
Tweedehands Als nieuw
5,15
Jane Clarke
Jammie jammie
nog 1 op voorraad
5,45
Tweedehands Beetje gebruikt
4,00

Anderen bekeken ook

Sergio Herman
Puur Zeeland
14,55
M. Declercq
Kaas & wijn
40% korting
6,75
Sergio Herman
Hommage
14,50
Ricardo Vis van Heemst
Schmidt originals
20,70
26,85
Toni de Coninck
Food & Wine
21,90
M. Declercq
Vis in de pan
11,25
Gerben Colster
Gerookte zalm
70% korting
1,80
Paula Ahlsen Soder
Zalm
40% korting
3,27
Geef me een seintje
Richard Hammond
Knal! Boem!
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Martine Prenen
Live, love and laugh
Geef me een seintje
Tom Givon, Herman Parret
Hemel en aarde
Geef me een seintje
J. Lagrouw
Zilt en zoet
Geef me een seintje
[{:name=>"", :role=>"A01"}]
Zalm / Culinair genieten
Geef me een seintje