• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Olijven

Auteur Onbekend
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789054264217
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Auteur
Uitgeverij
Lantaarn B.V., de
Jaar van uitgifte
2008
Aantal pagina’s
80

Waar gaat het over?

De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur. De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in 3000 v.Chr. in Syrië en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt. De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.
Lees verder

Recensies

0 recensies