• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Gezond en Verantwoord Koken

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

5,45

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Gezond en Verantwoord Koken
Gezond en Verantwoord Koken
Beetje gebruikt
5,45
ISBN
9788449942303
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Aantal pagina’s
184

Waar gaat het over?

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij of er wordt ons op de één of andere manier verteld wat gezond voor ons is en wat niet. We hoeven maar de radio of de televisie aan te zetten of de krant open te slaan en het begint ons te duizelen van de reclame-boodschappen waarvan de één ons nog meer gezondheid en welvaren belooft dan de ander. En al die inlichtingen verschillen nogal eens van elkaar. Wat de één gezond noemt, wordt door de ander afgeraden. En wat moeten wíj nu met al die informatie? Mogen we dan van nu af aan nooit meer eten wat we lekker vinden? Natuurlijk wel. Voor een goede gezondheid is het net zo goed van belang, dat we eten met smaak. En daarbij horen nu eenmaal ook lekkernijen, feestelijke maaltijden en lekkere hapjes. Belangrijk is evenwel, dat we het dagelijks menu zó samenstellen, dat er alles in voorkomt wat we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden. En als we daarbij dan voor afwisseling zorgen, dan kunnen we wat de ene dag te veel of te weinig hebben gekregen, de volgende weglaten of inhalen. De voedingsdeskundigen van vandaag zeggen, dat we tenminste vijftig stoffen nodig hebben om gezond te blijven. Van sommige voedingsstoffen hebben we heel kleine hoeveelheden nodig, van andere veel meer. Die stoffen hebben allerlei eigenschappen en allemaal vervullen ze een eigen taak in ons lichaam. Maar moeten we nu al die stoffen en hun eigenschappen kennen om een gezonde voeding te kunnen samenstellen? Kan dit alleen aan de hand van ingewikkeld voedingshandboek waarin we moeten opzoeken wélke stoffen er in welke hoeveelheden in wélke voedingsmiddelen voorkomen? Moeten we van onze keuken een laboratorium maken? Gelukkig niet. Als we iedere dag een aantal voedingsmiddelen in een bepaalde hoeveelheid gebruiken, dan kunnen we er zeker van zijn, dat we die noodzakelijke stoffen ook werkelijk krijgen. In de recepten, die voor dit boek zijn verzameld, komen al die belangrijke voedingsstoffen voor. Aan de hand van de eenvoudige, maar duidelijke voedingsmiddelentabel in dit boek, kan dan uit de voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en nagerechten een evenwichtig en gezond menu worden samengesteld.
Lees verder

Recensies

0 recensies