• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Garnalen Kookboek

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

8,80

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Garnalen Kookboek
Garnalen Kookboek
Als nieuw
8,80
ISBN
9789054269021
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Ruitenberg Boek
Jaar van uitgifte
2004
Aantal pagina’s
128

Waar gaat het over?

Een reusachtige kom, hoog opgetast met koude garnalen, met een pikante koude saus; een frisse, magere zomerse salade; een elegant hoofdgerecht met grote, zachtroze gamba's: garnalen zijn altijd even heerlijk. Of ze nu de hoofdrol spelen of als toegift verschijnen in uw lievelingrecepten, garnalen maken van iedere maaltijd een feestmaal. Met de naam garnaal wordt een onafzienbaar aantal verschillende garnaalsoorten aangeduid, en dikwijls ook andere schaaldieren als langoustines, rivierkreeftjes en andere kleinere kreeftsoorten. De echte garnaal heeft 10 poten, en kan in formaat variëren van microscopisch klein tot wel 32 cm. Wereldwijd zijn er honderden soorten te onderscheiden: in zoetwater en in zee, van tropisch warme wateren tot de ijszee, in modderig ondiep water en in de diepte. Maar waar hij ook vandaan komt, de garnaal is een heerlijk schaaldier dat weinig vet bevat (zij het wel enig cholesterol) en weinig calorieën, maar een rijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen vormt. Lange tijd waren garnalen uitsluitend voorbehouden aan de bewoners van kuststreken. Deze kleine dieren vormen uiterst bederfelijke waar, en pas dank zij de gekoelde vrachtwagens konden zij over grote afstanden worden vervoerd. De Hollandse keuken maakt van oudsher dankbaar gebruik van het grote, hoewel enigszins eenzijdige, aanbod van garnalen, en kent talloze garnalenrecepten: van de eenvoudige garnalenbroodjes en garnalengehakt tot meer verfijnde gerechten als garnalenragout en garnalenkroketjes. De mogelijkheden met garnalen zijn echter veel groter, en bijna ieder land heeft zijn garnalenspecialiteiten. In dit boek vindt u naast de bekende vertrouwde recepten ook wat minder bekende gerechten uit China, Japan, Afrika en Scandinavië. Dank zij de moderne koeltechnieken is het assortiment aan garnalen dat ons tegenwoordig ter beschikking staat enorm uitgebreid en is continu leverbaar. In Het gamalen kookboek zijn vele recepten met garnalen bijeengebracht, uiteenlopend van eenvoudig tot exotisch, van simpele hapjes tot feestmalen. Garnalen zijn zo eenvoudig te bereiden, zo veelzijdig en zo verrukkelijk dat ze beslist hun weg verdienen te vinden naar ieders dis.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

30% korting
4,75
30% korting
5,40
25% korting
9,90
25% korting
8,05
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
[{:name=>"", :role=>"A01"}]
Asperges / Culinair genieten
sorry, niet op voorraad