• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Frankrijk een culinaire reis

Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie

14,40

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Frankrijk een culinaire reis
Frankrijk een culinaire reis
Beetje gebruikt
14,40
ISBN
9789070485672
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s
256

Waar gaat het over?

FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo'n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto's vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto's van Pierre Hussenot en Leo Meier.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Gerhard Hormann
Het nieuwe nietsdoen
4=3 actie
11,10
4=3 actie
6,70
Jane Havell
Sausen
4=3 actie
5,50
4=3 actie
7,50
4=3 actie
8,35
4=3 actie
20,90
4=3 actie
8,80
4=3 actie
7,35
Lorenza De'Medici, Patrizia Passigli
Italië. Een culinaire reis
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Wagstaff
Lieve hemel
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad