• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Toscane, Een Culinaire Reis

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
30% korting
nog 1 op voorraad

7,50

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Toscane, Een Culinaire Reis
Toscane, Een Culinaire Reis
Echt gebruikt
7,50
ISBN
9789054266716
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s
256

Waar gaat het over?

Voor een kleine regio in het hart van Italië biedt Toscane veel grote verrukkingen. Het is een gebied van een simpele, maar adembenemende schoonheid, en bevat veel schitterende historische verworvenheden. Dit was het woongebied van de oude Etrusken, een van de meest raadselachtige beschavingen aller tijden, en eeuwen later was het de geboorteplaats van de renaissance. Voor veel mensen is Toscane de essentie van Italië, met zijn natuurschoon, zijn kunst en natuurlijk de heerlijkheden uit zijn keuken. De Toscaanse keukenis er een van ongecompliceerde eenvoud, waarbij alleen de beste en meest verse ingrediënten worden gebruikt. Toscane levert de zuiverste olijfoliën, het vermaarde Chianina-rundvlees en de beroemde Chianti-wijnen Met Essentiële basis-ingrediënten als rijpe pruimtomaten, een boerenbrood en een handvol geurige kruiden weten de lokale koks ware meesterwerken te creëren. Op haar beroemde kookschool in Toscane heeft de schrijfster en kooklerares Lorenza de ' Medici en superieure verzameling van 250 authentieke recepten samengesteld die deze traditie van zuiverheid en eenvoud weerspiegelt. Dit zijn de schotels die in heel Toscane liefdevol worden bereid in de huizen en kleine trattoria's - de schaal met crosini-hapjes, de alom geroemde cacciucco vissoep uit Livorno, Siena's kruidige panforte gebak, de kastanjespecialiteiten uit Lucca en de klassieke costata biefstuk die tot perfectie wordt geroosterd boven een open vuur. Daarnaast vindt u Toscaanse favorieten als amandelkoekjes, pasta met wild-zwijnsaus en gebraden eend met sinaasappelsaus, plus verrassende gerechten als Casentijnse gnoccchi, 'naakte' ravioli, risotto met Chianti, gefrituurde salieblaadjes en lamsvlees met artisjokken. Elk recept is gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker, die naar Toscane reisden om er de autentieke sfeer van deze buitengewone keuken vast te leggen. De door Michael Freeman gemaakte foto's van het Toscaanse landschap en zijn bewoners vormen een prachtig portret van deze onvergetelijke streek. Van de middeleeuwse dorpjes op heuvels tot de schitterende steden, van de zonovergoten badplaatsen tot de majestueuze bergen is Toscane een culinaire reis een fantastisch eerbetoon aan de meest geliefde regionale keuken van Italië.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4,75
20% korting
5,00
30% korting
4,95
20% korting
5,45
16,00
sorry, niet op voorraad
Piet van den Hoven
Licht Ademen
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad