Tweedehands boeken verkopen - Boeken inkopen - Boeken opkoper

Boeken inpakken

Handige tips en advies

Gebruik dozen van stevig karton, anders scheuren ze onderweg open.

Media Image
De perfecte doos om boeken mee te verzenden

Deze kleine verhuisdoos van de HEMA is met zijn karton met dubbele golf zeer sterk. Deze doos gebruiken we zelf ook graag en kost ook niet veel, voor €1,50 komen je boeken gegarandeerd heel bij ons aan. Heb je voor meer dan €100,- aan boeken verzameld dan kun je deze dozen ook van ons lenen.

Media Image
De meeste verhuisdozen van 60 liter zijn niet sterk genoeg

De grote verhuisdozen van Action, Gamma, Praxis, Hema, Karwei etc. zijn van dun karton gemaakt. Dit soort dozen kun je het beste voor iets meer dan de helft vullen en de zijden insnijden en naar binnen vouwen. Professionele verhuisdozen kunnen het gewicht van 30 kg wel hebben.

Media Image
Gebruik alleen stevige dozen

Boeken zijn zwaar. Kies daarom voor stevige dozen zoals bananendozen, gratis te verkrijgen bij de meeste supermarkten. Het sterkste karton bestaat uit 2 laagjes golfkarton.

Kies een doos van de juiste afmeting, anders gaan je boeken door elkaar en raken ze beschadigd.

Media Image
Hergebruik verzenddozen van webshops

Je hebt vast nog ergens een doos liggen waar je boeken precies in passen. Dozen van grote webshop zoals Bol.com, Zalando en Coolblue ontvangen we regelmatig.

Media Image
Dozen die je mogelijk nog ergens hebt liggen.

Tape ook dit soort rondom goed dicht. Boeken zijn zwaar.

Media Image
Bananen dozen zijn gratis te vinden bij de supermarkt

Als je meerdere dozen vol met boeken hebt, gebruik dan bananendozen of professionele verhuisdozen. Heb je voor meer dan €100,- aan boeken, dan kun je gratis dozen van ons lenen. Neem dan even contact met ons op.

Zorg dat er zo min mogelijk ruimte in de doos overblijft

Media Image
Restruimte in de doos opvullen

Een doos die niet helemaal vol zit met boeken kun je opvullen met bijvoorbeeld oude kranten, bubbeltjesfolie of andere verpakkingsmaterialen die je voor handen hebt.

Media Image
Snijd dozen op maat

Heb je maar een paar boeken? Dan kun je een grotere doos op maat snijden. Dat is echt heel simpel; snijd met een scherp mes alle vier de hoeken van je doos in, vanaf het punt waar de lege ruimte begint. Vouw alle flappen naar binnen en tape de bovenkant goed dicht.

Media Image
Halfvolle dozen zakken in

Als dozen voor de helft gevuld zijn, en er wordt een doos bovenop gezet onderweg bij DHL, dan zakken ze in. Snij de zijden in en vouw ze naar binnen. Daarna kun je ze dichtplakken met tape. Op deze manier zitten de boeken goed opgesloten in de verpakking en is de doos niet te zwaar.

Gebruik tape, zodat je boeken onderweg in de doos blijven.

Media Image
Textiel tape is erg sterk.

Duc-tape is het beste om dozen mee dicht te plakken. Als je dat niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook andere brede plakband gebruiken.

Media Image
Deze doos is goed dicht geplakt

Gebruik eerder teveel tape dan te weinig. Als het je lukt om de tape rondom te doen dan weet je zeker dat de bodem niet los kan raken.

Media Image
Zorg voor dichte dozen

Gebruik je een bananendoos, zorg er dan voor dat er een stuk karton op de bodem ligt en dek de doos ook af met een stuk karton om je boeken goed te beschermen. Meestal zit er een los stuk karton in de bananendoos.

De laatste tips!

Media Image
Ongeveer 20 kg per doos

Een doos vol met studie- of kookboeken kan zwaar zijn. 30 kg is het maximum wat DHL aanneemt. De app toont het totaal gewicht van je boekenlijst, we adviseren om per 20 kg een nieuwe doos te nemen.

Media Image
Stapel boeken boven op elkaar in de doos

Zorg er voor dat je boeken allemaal plat op elkaar liggen in de doos. Als er te veel ruimte in de doos is, dan wordt het onderweg een rommeltje en raken boeken onnodig beschadigd.

Media Image
Label ieder pakket

De verzendlabels ontvang je per e-mail, plak deze op de doos. Gebruik één verzendlabel per doos of pakket. Als je meerdere orders plaatst, verpak deze dan altijd apart en met het juiste label zodat de verwerking van de betaling goed verloopt. Doet je printer het niet? Neem contact met ons op. Als je een pickup hebt gekozen, dan neemt DHL de labels voor je mee.