• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Proef de Peel: Bosbessenjam tot Boekweit-ijs, Paddestoelen drogen tot balkenbrij, kersenstreuf tot hazenpeper

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789082795202
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
IVN Landelijk Bureau
Jaar van uitgifte
2017
Aantal pagina’s
144

Waar gaat het over?

Proef De Peel is een 144 pagina’s tellend kookboek (hardcover) vol ouder- en nieuwerwetse recepten en producten uit de regio. Per seizoen word je uitgenodigd om de natuur in te gaan met bijpassende gerechten. Een heerlijk geschenk voor jezelf of iemand anders! In de lente is het tijd om room te karnen en brandnetelsoep zachtjes te laten pruttelen. Met koude streuf ga je op pad, De Peel in om de perfecte picknickplek te vinden en te genieten van de koude pannenkoek met spek, net zoals een echte turfsteker. Als de struikheide paars bloeit in de zomer vul je glazen potjes met bosbessenjam, terwijl de kruisbessenvlaai gaart in de oven. De zelfgeplukte pruimen hangen aan draadjes te drogen in de zomerwind. De huisgedroogde ham gaat mee op een dikke snee zuurdesem; om te proeven aan de rand van het water, terwijl de libellen een dansje doen. In de herfst kleuren de blaadjes langzaam geel, de paddenstoelen drogen, terwijl jij je dapper waagt aan het maken van bloedworst. Uit respect voor het varken eet je immers elk deel van het dier, niks gaat verloren. ‘s Avonds dop je de heilige boontjes, om ze vervolgens een nachtje te laten weken, waarna de engeltjes in een stevig soepje veranderen. De restjes oud brood tover je als een keukenkoning om in wentelteefjes. Dan gaat de herfstgeur langzaam over in de geur van vorst. Tijd voor een stevige aardappelsoep, zuurvlees en hazenpeper na een lange stiltewandeling in De Peel. Terwijl je de kool fermenteert droom je over de lente en de daarbij horende asperges met Peelham en een kakelvers ei van de gans. Het boek is voorzien van prachtige illustraties en foto’s.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

30% korting
5,45
Shanta Nimbark Sacharoff
De vegetarische keuken van India
30% korting
5,00
H. van Helvoort
Bridge & Cooking
sorry, niet op voorraad