• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Larousse Gastronomique 2012

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789086794058
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Roularta media Group
Jaar van uitgifte
2011
Aantal pagina’s
2928

Waar gaat het over?

Larousse gastronomique is 's werelds beroemdste naslagwerk. Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok, was verantwoordelijk voor de eerste editie, die in 1938 in Parijs verscheen. Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken. De Larousse werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien, waarbij de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Deze geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar. Recensie(s) Ongewijzigde editie van de Larousse Gastronomique, nu drie dikke paperbackdelen in een kartonnen cassette. In deze oorspronkelijk Franse gastronomische encyclopedie worden alle Franse regio's apart behandeld, komen veel nationale keukens aan bod en verder alle mogelijke culinaire termen, ingredienten, voedingsmiddelen, bereidingswijzen, recepten enz. De Nederlandse vertaling van de grondig herziene druk* uit 2003 waarbij vele lemma's sneuvelden en vervangen werden door meer eigentijdse, mag er zijn: ze is adequater en beter dan de eerste uit 1989. Bij ieder lemma staat ook de Franse naam, handig voor culinaire opleidingen etc. De receptennamen zijn rood gedrukt. Onderaan de recepten verwijzingen in rood naar recepten onder andere trefwoorden. De foto's van producten, landschappen, gerechten enz. vervielen in deze goedkope versie. Wel in ieder deel een katern met bereidingswijzen in verduidelijkende kleurenfoto's. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz. en een bibliografie. Met register. Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

Simone Ortega, Ines Ortega & Javier Mariscal (ill.)
1080 Recepten
12,65
N.v.t., Joël Robuchon
Larousse gastronomique
92,15
Larousse Gastronomique, Diverse auteurs
De Kleine Wijnbibliotheek Van Larousse
25,55
Stephane Reynaud, Onbekend
A Propos Bistro
25,55
36,50
Comité Gastronomique, N.v.t.
De grote Larousse gastronomique
sorry, niet op voorraad