• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Indische keukengeheimen

recepten en verhalen van 3 generaties Keasberry's
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789045202747
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Karakter Uitgevers Bv
Jaar van uitgifte
2012
Aantal pagina’s
240

Waar gaat het over?

Authentieke familierecepten van 3 generaties Gedurende 350 jaar koloniale intimiteit in het voormalig Nederlands-Indië is niet alleen een mengcultuur ontstaan, maar ook een van de oudste fusionkeukens ter wereld. Door de komst naar Nederland van de Indische Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog is de Nederlandse smaak voorgoed beïnvloed. Er zijn duidelijk Indische sporen terug te vinden in de Nederlandse keuken. De rijsttafel bijvoorbeeld wordt nu als iets inheems gezien en met trots aangeprezen aan buitenlandse gasten, zijnde een Nederlands culinaire traktatie. De rijke, gevarieerde keuken heeft blootgestaan aan zowel oosterse als westerse invloeden, waarin het beste van beide continenten is verenigd. In dit boek worden de ontstaansgeschiedenis van de Indische keuken, het gebruik van de unieke verschillende ingrediënten, de eetgewoonten en veel handige kooktips en serveersuggesties voor verschillende gelegenheden beschreven. Als derde generatie van een ondernemende familie nam Jeff Keasberry zelf op achttienjarige leeftijd het roer in het Amsterdamse restaurant Djokja van zijn oma en ouders over. In dit boek onthult hij Indische keukengeheimen, familierecepten en verhalen van 3 generaties Keasberry's. Het gaat om authentieke specialiteiten waarmee hij is opgegroeid, zoals die geserveerd werden in het restaurant en tot op de dag van vandaag in huiselijke kring worden genoten. De recepten zijn overgedragen door Jeff's moeder Jessy, die ruim dertig jaar als chef-kokkin en gastvrouw werkzaam was in het restaurant en worden aangevuld met verfijnde recepten van oma Keasberry en Jeff's vader Billy. Indische keukengeheimen is een bron van inspiratie voor iedere rechtgeaarde avonturier en fijnproever die belangstelling heeft voor koken, maar ook voor iedereen die een connectie heeft met voormalig Nederlands-Indië. In Indische keukengeheimen vindt de lezer meer dan 110 overheerlijke en eenvoudig te volgen recepten, wetenswaardigheden en gebruiken, doorspekt met historische foto's en persoonlijke herinneringen. Het is een boek over lekker eten dat de lezer het gevoel geeft 'erbij te horen', en 'deel uit te maken van de unieke Indische cultuur'. De famillie Keasberry bestaat uit: Marie-Antoinette Keasberry-Van Beekom Wijlen oma Keasberry, matriarch en eigenares van restaurant Djokja te Amsterdam waar 'tout' bekend Nederland kwam eten. Auteur van het kookboek Oma Keasberry's Indische keukengeheimen. Oma Keasberry was een begrip in de culinaire wereld van Amsterdam en de eerste die het Indisch eten rond 1950 in de hoofdstad introduceerde. Ze gold als de autoriteit op het gebied van de authentieke Indische keuken. Jessy Chevallier-Keasberry Meer dan 25 jaar draaide restaurant Djokja op de steun van Jessica Chevallier-Keasberry, de moeder van de auteur en destijds mede-eigenares en chef-kokkin van restaurant Djokja. Ze stond bekend om haar culinaire creativiteit en kunde in het bereiden van verfijnde gerechten die zelfs de meest verwende smulpaap wisten te verrassen. Jeff Keasberry Derde generatie Indische Nederlander, eigenaar van het voormalige familierestaurant Djokja in Amsterdam. Afgestudeerd aan de Hotelschool te Amsterdam, werkzaam als entrepreneur in Los Angeles waar een grote groep Indische emigranten woonachtig is.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

M.C.A. Coumans-Hermens
Cucina Maria
sorry, niet op voorraad
M.C.A. Coumans-Hermens
Cucina Maria
sorry, niet op voorraad
Fraser
Pasta
Tweedehands Als nieuw
5,45
C. Schinharl, S. Dickhaut
Oriental Basics
nog 1 op voorraad
21,04
M.C.A. Coumans-Hermens
Cucina Maria
sorry, niet op voorraad
M.C.A. Coumans-Hermens
Cucina Maria
sorry, niet op voorraad
Fraser
Pasta
Tweedehands Als nieuw
5,45
C. Schinharl, S. Dickhaut
Oriental Basics
nog 1 op voorraad
21,04

Anderen bekeken ook

Beb Vuyk, Raden Suwondo Sudewo (illustraties)
Groot Indonesisch kookboek
31,15
sorry, niet op voorraad
L. Gerungan, Gerungan, Lonny
De Complete Indonesische Keuken
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad