Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De Turkse keuken

Meer dan 150 authentieke recepten
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

9,85

Hoe tweedehands wil je het hebben?
De Turkse keuken
De Turkse keuken
Beetje gebruikt
9,85
322701443
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789055014316
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
Jaar van uitgifte
1998
Aantal pagina's
271

Waar gaat het over?

DE TURKS KEUKEN MEER DAN 150 AUTHENTIEKE RECEPTEN Turkije ligt letterlijk tussen Azië, Europa en het Midden-Oosten in. Het is het land waar Troje lag en het paleis van de Griekse koning Midas, waar ook resten van de vroegste Christelijke en Byzantijnse beschaving te vinden zijn, en waar de Ottomaanse heersers de mooiste moskeeën en paleizen bouwden. Het wekt dan ook geen verwondering dat de Turkse keuken een diversiteit kent zoals vrijwel geen andere. De vroegste bewoners van Turkije waren nomaden. Zij introduceerden beroemde gerechten als Sis Kebab, gegrilleerd vlees aan een braadpen, en diverse variëteiten in Dolma's, groenten en rijst verpakt in wijnbladeren. De gerechten van de nomaden waren eenvoudig te maken en makkelijk mee te nemen. Ten tijde van het Ottomaanse rijk werd de receptuur verfijnder en deden producten als olijfolie, vis en diverse kruiden hun intrede. Mede dankzij de Franse kruiden, die uitstekend gedijen in het Turkse klimaat, is een van de meest verfijnde keukens ter wereld ontstaan. Niet voor niets wordt de Turkse keuken samen met de Chinese en de Franse gerekend tot de Drie Grote Keukens. De grootsheid van de Turkse keuken vindt u terug in gerechten als Mossel pilav, Circassische kip en Verrukking van de Sultan, een lamsstoofpot die in de keukens van het Topkapi-paleis werd gecreëerd. Natuurlijk ontbreekt ook het beroemde dessert van filodeeg niet, Baklava. Carol Robertson neemt u mee op een culinaire rondreis door een "an de meest fascinerende en smakelijke keukens, maar vertelt ook over de geschiedenis en de cultuur van Turkije. Speciaal voor deze editie heeft zij diverse extra recepten toegevoegd.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
sorry, niet op voorraad
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
sorry, niet op voorraad
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85

Anderen bekeken ook

Leanne Kitchen
De Turkse keuken
26,90
Erika Casparek- Türkkan
De authentieke Turkse keuken
19,80
F. Buyukavsar
Turks kookboek
sorry, niet op voorraad
Berthe Meijer
De Turkse keuken
sorry, niet op voorraad
Ghillie Basan
De Turkse keuken
sorry, niet op voorraad