• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De smaak van de roos

met 70 recepten
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

5,45

Hoe tweedehands wil je het hebben?
De smaak van de roos
De smaak van de roos
Als nieuw
5,45
ISBN
9789059563971
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
Jaar van uitgifte
2011
Aantal pagina’s
128

Waar gaat het over?

Rozen werden door de eeuwen heen niet alleen gebruikt om huis en tuin te verfraaien, maar dienden ook als ingrediënt voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Nog steeds is de etherische olie een van de belangrijkste oliën in de aromatherapie. Maar met die bijzondere rozenolie kunnen ook verrassend lekkere gerechten worden gemaakt. De smaak van de roos geeft een kijkje in de geschiedenis van de roos en het gebruik door de jaren heen in de keukens van de Grieken en Romeinen, de Maghreb, het Midden-Oosten en China. Een keur aan recepten voor zoete en hartige gerechten volgt, zoals kleine snoeperijen, desserts als pannacotta, crème brûlée, ijs en gebak. De hartige rozenhapjes zijn ideaal voor een high tea, een buffet of als voorgerecht. Er wordt een speciaal hoofdstuk gewijd aan de rozenbottel en het boek sluit af met tips over het kweken van rozen. Deze schat aan informatie gecombineerd met de mooie foto¿s van schitterende rozen en bijzondere gerechten maken dit boek een must voor elke rozenliefhebber. Diet Vergeldt woont in Lottum, het Limburgse ¿rozendorp¿, en heeft meer dan 150 rozensoorten in haar tuin. Al ruim twintig jaar is zij actief met het verwerken van rozen in allerlei etenswaar als jams, olie en azijn. De recepten voor dit boek ontwikkelde zij samen met haar man Leo, die kok is.
Lees verder

Recensies

0 recensies