• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De kaasplank

koek over kaas en wijn
Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789492077677
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Trichis Publishing B.V.
Jaar van uitgifte
2016
Aantal pagina’s
180

Waar gaat het over?

In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen.

Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de eerste of tweede plek van je kaasplank neer? En wat voor drank en zoetigheid passen goed bij een blauwschimmelkaas? Maarten Koek ontdekt, proeft en combineert.

"Als fromager constateer ik dat steeds meer liefhebbers voor een kaasplateau kiezen tijdens hun restaurantbezoek, maar ook tijdens etentjes met vrienden", vertelt Koek. "Ik merk echter ook dat het vragen oproept, zoals wélke kaas kies ik dan en wáár moet ik die neerleggen? Met De Nederlandse Kaasplank wil ik die enthousiaste groep een houvast geven en hen inspireren om te experimenteren met producten uit eigen land."

In een roadtrip langs 21 Nederlandse boerderijen gaat Maarten Koek - door Gault&Millau uitgeroepen tot Beste Fromager van het Jaar 2015 - op zoek naar de verhalen achter de kaasmakers en proeft hij voor hem bekende en onbekende Nederlandse kazen. "Natuurlijk, we staan bekend om onze prachtige Goudse kazen, maar er is zoveel meer. De boerenkazen zijn aan een opmars bezig, maar Nederland produceert ook hele mooie geiten- en schapenkazen van goede kwaliteit en zelfs blauw- en roodflorakazen! Die variëteit proberen we terug te brengen in De Nederlandse Kaasplank."

Naast mooie anekdotes van de boerderijen en de proeverij, besteedt Maarten Koek ook aandacht aan begeleidende wijnen én bijpassende zoete drupjes - zijn signatuur bij Restaurant Perceel. "In De Nederlandse Kaasplank vertel ik niet hoe het moet; smaken verschillen nu eenmaal. Het gaat erom dat ik liefhebbers van kaas inspireer op alle gebieden. Het is uiteindelijk aan henzelf om op pad te gaan, de verschillen te proeven en te experimenteren: er is genoeg."
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4=3 actie
8,10
4=3 actie
31,50
4=3 actie
11,40
Blackmore
Borrelplanken
4=3 actie
11,90
4=3 actie
11,04
Chester Hastings
Culinair koken met kaas
sorry, niet op voorraad
Victoria Moore
De wijn-spijsbijbel
sorry, niet op voorraad
Juliet Harbutt
Kaas
sorry, niet op voorraad
An Keymeulen
De kunst van kaas
sorry, niet op voorraad
Betty Koster
Hollandse Kaas
sorry, niet op voorraad
Willem Elsschot
Kaas / Salamander / 12
sorry, niet op voorraad