• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Constructieve groepsprocessen / Werken met groepen

Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie
nog 1 op voorraad

13,04

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Constructieve groepsprocessen / Werken met groepen
Constructieve groepsprocessen / Werken met groepen
Echt gebruikt
13,04
ISBN
9789031348787
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Springer Media B.V.
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
73

Waar gaat het over?

Constructieve groepsprocessen
De aandacht voor groepstherapie groeit. Dit geldt vooral voor de therapie aan paren of gezinnen, waarbij de groepswerking wordt benaderd vanuit een psychotherapeutisch, psychodynamisch of ervaringsgericht kader.
Over groepstherapie aan afzonderlijke individuen en groepsprocessen in niet-therapeutische formele groepen is minder bekend. Constructieve groepsprocessen beschrijft ook deze groepsprocessen en maakt daarbij gebruik van een systeem-en communicatietheoretisch kader. Aan de hand van drie casussen wordt de groep als complexiteit helder beschreven, met een onmiddellijke koppeling naar de praktijk.
De oplossingsgerichte opzet maakt dit boek tot een bron van inspiratie voor groepstherapeuten, sociotherapeuten en groepsbeleiders in zowel de ambulante als de residenti sector van de GGZ. Voor leidinggevenden, co rdinatoren en werkbegeleiders biedt het een waardevol theoretisch kader van waaruit nieuwe idee kunnen worden vormgegeven.
Dit boek verschijnt in de reeks Werken met groepen. Hierin staat het gedrag van mensen in (kleine) groepen centraal. Per katern wordt een actueel thema uit groepsdynamica vanuit een theoretische onderbouwing op een praktische manier uitgewerkt met aansprekende casu iek en bruikbare suggesties(how to..). De reeks Werken met groepen is bestemd voor alle professionals in de gezondheidszorg en welzijnssector die met groepen werken: (vak)therapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en sociaal pedagogische hulpverleners.
Lees verder

Recensies

0 recensies