• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Bak uw eigen brood

101 recepten om zelf brood te bakken; van heerlijk zes granenbrood tot lekkere croissants
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

9,85

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Bak uw eigen brood
Bak uw eigen brood
Beetje gebruikt
9,85
ISBN
9789043807098
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Aantal pagina’s
160

Waar gaat het over?

ABC van het ambachtelijke bakken - deeg maken met de broodmachine - 101 heerlijke broodrecepten. Brood neemt in onze dagelijkse voeding een belangrijke plaats in. Veel mensen zijn echter uitgekeken op het brood dat in winkels wordt verkocht en willen graag zelf aan de slag. Zelfgebakken brood is beter van smaak, goedkoper en bovendien kiest u zelf welke ingrediënten erin verwerkt zijn. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit op uw bord krijgt! Met dit rijk geïllustreerde boek is zelf brood bakken geen enkel probleem. Bij elk recept staan de benodigdheden, een duidelijke beschrijving van de bereidingswijze, de bakmethode, de bereidingstijd en de eigenschappen van het brood vermeld. Behalve allerlei recepten voor gistdeeg- en zuurdesembroden, vindt u in dit boek tal van originele recepten voor zoete broden en kleine broodjes: vierkorenbrood, pindabrood, krentenbrood, Russisch komijnzaadbrood, tarwe- en roggebrood, zesgranenbrood, brioches en nog veel meer. Toon minder Recensie(s) De geschiedenis van het broodbakken is al heel oud en in de meeste culturen speelt brood een belangrijke rol. Na een kort historisch overzicht wordt ingegaan op wat er voor broodbakkken nodig is met informatie over meelsoorten, rijsmiddelen (ook de bij Reformwinkels verkrijgbare zuurdesem) enz. Wie nog weinig ervaring heeft kan b.v. beginnen met de verkrijgbare broodmixen, ook zijn er mogelijkheden met broodbakmachines. Eerst recepten voor gistbroden, gevolgd door recepten voor zuurdesembroden van diverse soorten meel, zoete broden en allerlei kleine broodjes, broodfiguren enz., krentenbroden en broden van verrijkt gistdeeg zoals brioche en croissants. De Duitse herkomst is in de receptenkeuze hier en daar merkbaar. Gericht tot de 'huisvrouw'. Recepten over een tot twee pagina's. Tekst in twee of drie kolommen, ingredienten in de marge, veel smakelijke kleurenfoto's. Sommige recepten zijn moeilijk leesbaar in verband met een gekleurde ondergrond. Bij ieder recept een opgave van bereidingsduur en een korte karakteristiek van het brood. Wie graag brood bakt, vindt in dit boek ideeen en inspiratie om eens nieuwe soorten uit te proberen. Met receptenregister. Redactie
Lees verder

Recensies

0 recensies