• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

1916 Dramatische Veldslag Bij De Somme

de dramatische veldslag bij de Somme
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
30% korting

6,50

Hoe tweedehands wil je het hebben?
1916 Dramatische Veldslag Bij De Somme
1916 Dramatische Veldslag Bij De Somme
Echt gebruikt
6,50
ISBN
9789050187923
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Balans, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
207

Waar gaat het over?

Negentig jaar geleden vond de slag bij de Somme plaats. De slag begon op I juli 1916 en eindigde honderdveertig dagen later op 18 november. Het was een van de bloedigste en meest destructieve veldslagen ooit. De verliezen waren onvoorstelbaar groot - er sneuvelden meer dan 300.000 soldaten van de drie legers die er vochten, Britten, Fransen en Duitsers - de winst minimaal: nog geen tien kilometer terrein werd er op de vijand veroverd. 'Een stuk land dat bij lange na niet groot genoeg was om de slachtoffers die het gevergd had in te begraven.'
De gelauwerde historicus Martin Gilbert, verteller bij uitstek, schreef er dit zeer aanschouwelijke boek over. Zijn voornaamste doel was 'de stemmen te laten horen van de mensen die er vochten, die van de bevelhebbers, de officieren en de gewone soldaten die het het zwaarst te verduren hadden'. Gilbert heeft het slagveld verscheidene malen bezocht, hij vertelt hoe het er nu bijligt en tekende zelf de kaarten.
Sir Martin Gilbert (1936) is een vooraanstaand Brits historicus. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de twintigste eeuw en is tevens de offici biograaf van Winston Churchill. Zijn boeken over de Holocaust en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn wereldberoemd.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

21,20