• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Traditionele Keuken Van Marokko

Auteur Kattat
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789043900423
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Uitgeverij
Vbk Media
Jaar van uitgifte
1999
Aantal pagina’s
86

Waar gaat het over?

De traditionele keuken van Marokko geeft inzicht in de Marokkaanse eetgewoonten. Het boek bevat 65 recepten die variëren van eenvoudig tot uitgebreid. Ingrediënten als komijn, saffraan, gemberpoeder, olijfolie, koriander, kip, groenten, rozijnen en amandelen zorgen voor geurige gerechten. Opgenomen zijn onder andere de bekendste Marokkaanse soep Harira, couscous, fenj (beignets), gevulde dadels, Beghrir (honingraatpannenkoekjes), Tajine met diverse vleesgerechten, salades, Harsa (soort brood), muntthee en shakes. Ook wordt aandacht besteed aan de oorsprong van de keuken, ramadan, traditionele gelegenheden en specifieke tafelmanieren. Het boek bevat uitgebreide informatie over de Marokkaanse manier van eten en tips over serveren. De aantrekkelijke foto's inspireren u gasten te ontvangen en de gerechten op net zo'n gastvrije manier te serveren als de Marokkanen. // Recensie(s) :In dit handzame en aantrekkelijke boekje worden ongeveer 65 Marokkaanse recepten gegeven voor warme (stoof)gerechten, gerechten met kip, vis en lamsvlees, pannenkoekjes en salades. De recepten komen uit de traditionele Marokkaanse keuken en de auteurs hebben ze opgetekend omdat ze er tegenwoordig zo vaak naar gevraagd worden, door jonge Marokkaanse en door autochtone Nederlanders. Als eerste kennismaking met de Marokkaanse keuken is het boekje heel geschikt. De gerechten zijn overwegend eenvoudig en met bekende en goed verkrijgbare ingrediënten te bereiden. Voorzien van een duidelijke bladindeling in drie kolommen: de ingrediënten, de bereiding, het serveren. In de inleiding worden Marokkaanse eetgewoonten, kruiden en keukengerei beschreven. Met paginagrote kleurenfoto's van gerechten. Het boekje zal er wellicht aan bijdragen dat de stenen (tajine)stoofpot net zo bekend gaat worden als de Chinese wok. Voor een breed publiek.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

G. Basan
Tajine
4,75
34,15
Yassine Nassir
Kookkaravaan
28,90
16,00
sorry, niet op voorraad
Ghillie Basan, Basan, Ghillie
De Traditionele Marokkaanse Keuken
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad