Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Puur - Restaurant De Librije

restaurant De Librije, Zwolle
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
    (door werkzaamheden in ons magazijn tijdens Hemelvaart mogelijk lichte vertraging)
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789040096563
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
Jaar van uitgifte
2002
Aantal pagina's
128

Waar gaat het over?

: Restaurant De Librije - Zwolle // Jonnie Boer, uitbater en kok van het bekende sterren-restaurant De Librije in Zwolle, geeft een deel van zijn keuken geheimen prijs. In dit boek om van te watertanden biedt hij een aantal recepten van zijn succesrijke menukaart. Deze gastronomische hoogstandjes worden vergezeld van originele wijnsuggesties. Dit boek is als een maaltijd in aangenaam gezelschap: de fantasievolle auteur vertelt onderhoudend bijvoorbeeld over zijn wilde jeugd in Giethoorn, waar hij onder meer het stropersambacht leerde. Jan Bartelmans, culinair fotograaf legde de gerechten op uitbundige kleurenfoto's vast, daarbij letterlijk en niet minder uitbundig gesteund door het beeldende talent van Herman Brood. // Recensie(s):In Zwolle kookt de jonge chef-kok Jonnie Boer gedurfde gerechten en zijn vrouw Therèse adviseert de gasten bij hun wijnkeuze. Deze kookkunst leverde het restaurant De Librije een Michelinster op. In dit prachtig uitgegeven boek legt De Boer uit wat hem inspireert en wat zijn uitgangspunten zijn bij de keuze van zijn ingrediënten. Recepten op menuvolgorde. Ieder recept op twee pagina's met naast de bereidingswijze een helder geformuleerd wijnadvies, waarin ingegaan wordt op de manier waarop de diverse smaaktonen van de wijn zullen harmoniëren met de ingrediënten van het gerecht. De recepten zijn niet alleen origineel, ook inventief en heel verrassend. Geïllustreerd met mooie gerechtfoto's in kleur, zwart-wit opnamen van de jonge uitbaters, leveranciers enz. en met tekeningen en teksten van Herman Brood (van wie ook enkele sculpturen het interieur sieren). Een goede inspiratiebron voor enthousiaste, ervaren hobby-koks. Een aanwinst voor grote collecties en voor collecties voor vakopleidingen voor restaurantkoks en sommeliers.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85

Anderen bekeken ook

Sergio Herman
Hommage
14,95
33,25
Sergio Herman
New Italian
64,75
Geef me een seintje
Thérèse Boer
Puurst
Geef me een seintje
Hubertus Tzschirner
Puur!
Geef me een seintje
Geef me een seintje