• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kookboek van de Gouden Eeuw

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789082347579
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Het Zwarte Schaap
Jaar van uitgifte
2018
Aantal pagina's
80

Waar gaat het over?

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
33,15
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
33,15

Anderen bekeken ook

Mariëlla Beukers
Punch, kandeel en clairet
6,45
Marleen Willebrands
De verstandige kock
Geef me een seintje
M. Willebrands
Verstandige kok
Geef me een seintje
Geef me een seintje