• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Chic! / Kook Ze! / 2

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
25% korting
nog 1 op voorraad

10,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Chic! / Kook Ze! / 2
Chic! / Kook Ze! / 2
Echt gebruikt
10,00
ISBN
9789081293129
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Minestrone bvba
Jaar van uitgifte
2008
Aantal pagina’s
50

Waar gaat het over?

Kook Ze! Chic is het tweede nummer na Kook Ze! Snel in de nieuw opgestarte boekazine reeks van Tony Le Duc.In dit tweede nummer tonen we een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Naast de pagina's met foto's en recepturen hebben de culinaire artikels in het magazinegedeelte terrein gewonnen. Vanaf dit tweede nummer werden er maar liefst 16 pagina's interessant culinair leesvoer toegevoegd. Pieter Van Doveren (Knack Weekend) werpt zijn kritische blik op onze chique eetgewoontes en promoveert de moestuin tot Nieuwe Chic. Willem Asaert (De Morgen) maakt ons door tien gouden, chique tips opnieuw even bewust van wat mag en niet mag. Hoe gedraag ik mij aan tafel? Hoe hou ik m'n wijnglas vast? en nog veel meer. Een driesterrenrestaurant is te duur voor je? 90 euro voor een gerecht? Jan Scheidtweiler (De Tijd) ontleedt de werkelijke kostprijs van zo'n duur gerecht en je staat versteld van wat 'slechts' de brutowinst is. Belgiës culinaire trots Peter Goossens doet er nog een schepje bovenop en laat in zijn financiële boeken kijken. Wat kost het om een driesterrenrestaurant te runnen?Ook Johannes Van Dam (Het Parool) houdt geen blad voor de mond als hij de culinaire gewoontes van de Belg en de Hollander naast elkaar zet.Wie van de twee (naties) is de grootste snob als hij gaat uit eten? Bovendien geeft Van Dam een historisch verklaring.Even bekomen van al deze culinaire emoties? Lees dan het succulente verhaal van Yves Desmet (De Morgen) : Marco Ferreri's La Grande Bouffe verbleekt na het lezen van zijn kortverhaal. Enkel de seks ontbreekt, maar dat houden we voor een volgend nummer van Kook Ze! De indringende portretten van Guy Kokken tonen mensen die ieder op zich chic bezig zijn met eten en vergeet vooral de column van Ronald Giphart (De volkskrant) niet. Chic in Nederland betekent voor velen iets anders dan Chic in België.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

James Joyce
Panini
6,95
Christine McFadden
Koffie / Minibijbel
16,04
M. Reid Rogers
Garneren met flair
30% korting
5,95
& Wolters Croes, R. Wolters
Kermissen Koersen En Flandriens
20% korting
4,75
25% korting
9,50
4,75
D. Damme, Heres Stad
Nederland is logistiek
30% korting
5,45
J. Hellon
Puur India
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Willem Asaert, Willem Asaert
Kook Ze! 5 - Traag
sorry, niet op voorraad
Guido Meersschaut, Filip Verheyden
Vis Zuiver Op De Graad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad