• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Voer

Vaart maken met de voedseltransitie
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

8,75

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Voer
Voer
Als nieuw
8,75
ISBN
9789062240340
Bindwijze
Paperback
Taal
Overig
Uitgeverij
Arkel, Uitgeverij Jan van
Jaar van uitgifte
2017
Aantal pagina’s
240

Waar gaat het over?

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel? Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? In dit boek komen talloze vernieuwers aan het woord: uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, maar ook de financiële sector, consumentencollectieven en diverse overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling. Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt. Laat je meevoeren! * "Als je afgaat op politiek Den Haag, staan duurzame voedselvoorziening en economie tegenover elkaar. De kracht van dit boek is, dat het dat beeld rechtzet. Geïnformeerd door wetenschappelijke en praktische kennis, geven de auteurs concrete suggesties hoe nieuwe initiatieven kunnen uitgroeien tot een heuse transitie naar een duurzaam voedselsysteem." John Grin - hoogleraar Systeeminnovaties Universiteit van Amsterdam * "Ik ben er trots op in dit boek te staan." Jaring Brunia - veeteler in Friesland.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

nog 1 op voorraad
22,85
Tweedehands Beetje gebruikt
4,80
Tweedehands Als nieuw
7,60
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75
nog 1 op voorraad
17,00
nog 1 op voorraad
18,60
nog 1 op voorraad
22,85
Tweedehands Beetje gebruikt
4,80
Tweedehands Als nieuw
7,60
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75
nog 1 op voorraad
17,00
nog 1 op voorraad
18,60

Anderen bekeken ook

Pascale Naessens, Lannoo
Mijn pure keuken 2
18,45
Babette Porcelijn
De verborgen impact
15,04
Sophie Andreski, Willem Heyne Verlag
Vogelvrij
4,00
Jelleke de Nooy-Van Tol
Niet Normaal!
12,45
Jan Rotmans
Omwenteling
7,00
7,95
Harold Hamersma, Paul Faassen (foto en illustraties)
Wijnreis door mijn lichaam
sorry, niet op voorraad
Pamela Schoenewaldt
De couturière
sorry, niet op voorraad
Alain Claude Sulzer
Privelessen
sorry, niet op voorraad
Herman Lelieveldt
De voedselparadox
sorry, niet op voorraad
Hanne van Herwerden
Zolang ik het kan
sorry, niet op voorraad
Erik Smithuis
Iedere dag geluk
sorry, niet op voorraad