• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Op zoek naar de Perfectie

moleculair koken
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789073191495
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Good Cook B.V.
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina’s
320

Waar gaat het over?

Heston Blumenthal is de meest vooruitstrevende chef-kok van zijn generatie. In 2004 won hij de felbegeerde drie Michelinsterren voor zijn restaurant The Fat Duck. Hij behaalde die onderscheiding in recordtijd. In 2005 riep een internationaal panel van 500 culinaire deskundigen zijn restaurant uit tot Het beste restaurant ter wereld. Enige tijd geleden kreeg Heston een eredoctoraat van de universiteit van Reading voor zijn baanbrekende werk in het onderzoek naar smaak en voeding. Dat onderzoekt vormt de basis voor moleculair koken, een nieuwe richting in de kookkunst waarbij koks natuurkundige en scheikundige experimenten gebruiken als basis voor hun gerechten. Ondanks deze successen besloot Heston dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels in het koken. Hij wilde al zijn creatieve talenten richten op het opnieuw uitvinden van enkele van de bekendste maar vaak heel slecht bereide klassieke Britse schotels. Om dat te kunnen doen, reisde hij de wereld af op zoek naar perfecte versies van de gerechten die de ruggengraat vormen van het Britse culinaire erfgoed. Ieders opvatting van perfectie is anders. Daarom interviewde Heston tal van deskundigen en chef-koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken op uit te vinden waarom deze klassieke gerechten zo fantastisch zijn. Hij onderzoekt de oorsprong van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbare waarde: van zaken als hoe je aardappels snijdt voor onberispelijke friet en wat de kenmerken zijn van het allerbeste rundvlees. Op zoek naar de perfectie onderzoekt de rol die eten speelt in ons leven en herinneringen. Het boek is een volledig origineel, inspirerend en fascinerend onderzoek van de fundamenten van goed koken.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Tweedehands Als nieuw
12,55
Tweedehands Als nieuw
9,45
Tweedehands Als nieuw
5,25
Ron Blaauw, Jeroen Thijssen
Winter Vier Seizoenen
Tweedehands Als nieuw
20,30
Tweedehands Beetje gebruikt
18,35
Tweedehands Als nieuw
22,55
Tweedehands Als nieuw
12,55
Tweedehands Als nieuw
9,45
Tweedehands Als nieuw
5,25
Ron Blaauw, Jeroen Thijssen
Winter Vier Seizoenen
Tweedehands Als nieuw
20,30
Tweedehands Beetje gebruikt
18,35
Tweedehands Als nieuw
22,55

Anderen bekeken ook

E. Marien, J. Groenewold
Cook & Chemist
9,15
Heston Blumenthal
Is dit een kookboek?
26,00
H. Blumenthal, N.v.t.
Op zoek naar de Perfectie 2
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Heston Blumenthal
Total Perfection
sorry, niet op voorraad